Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, συνολικά πέντε ασθενείς παρουσίασαν επιπλοκές έπειτα από χειρουργικές επεμβάσεις στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου.
Τα συνεχόμενα περιστατικά προκάλεσαν κατάσταση «συναγερμού» στο νοσηλευτικό ίδρυμα, με αποτέλεσμα να κλείσουν τα χειρουργεία μέχρι να διερευνηθούν οι αιτίες των μετεγχειρητικών αυτών επιπλοκών.
Με αφορμή τη 41χρονη, διενεργήθηκε εκτενής μικροβιολογικός έλεγχος στους χώρους των χειρουργείων, ο οποίος, όπως γράφει σε ανακοίνωσή της η διοικήτρια του νοσοκομείου, απέβη αρνητικός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το χειρουργείο φέρεται να επαναλειτούργησε, αλλά δυστυχώς παρουσιάστηκαν μετεγχειρητικά τα ίδια προβλήματα και σε άλλους ασθενείς, σε πιο ελαφριά μορφή. Ετσι, ύστερα από εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ανεστάλη η λειτουργία των χειρουργείων για λόγους ασφαλείας μέχρι την πλήρη διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν τις μετεγχειρητικές επιπλοκές. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μεταβαίνει σήμερα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, διερευνώντας εάν το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.
Η άτυχη γυναίκα
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η άτυχη γυναίκα φέρεται να μπήκε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου προκειμένου να αφαιρέσει λάμα από το πόδι της. Ωστόσο, όταν η γυναίκα ξύπνησε, το πόδι της είχε πρηστεί και δεν λειτουργούσαν το συκώτι και τα νεφρά της. Η κρισιμότητα της κατάστασής της έκρινε αναγκαία την άμεση μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο «Παναγία Βοήθεια». Μετά από αρκετές ημέρες νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η γυναίκα κατέληξε χθες το πρωί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, από πολυοργανική ανεπάρκεια.
MasterChef 2025: Επιστρέφει τον Ιανουάριο για 9η σεζόν - Το χιουμοριστικό trailer [βίντεο]
Οπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, άφησε πίσω της δύο ανήλικα παιδιά.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύεται και δεύτερη ασθενής. Η κατάστασή της σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας είναι σταθερή και βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση. Οι υπόλοιποι τρεις ασθενείς ήταν πιο ελαφριά, είναι καλά στην υγεία τους και ήδη έχουν λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ζακύνθου.
Χωρίς ογκολογικά
Την ίδια στιγμή, οι ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία χτυπούν «κόκκινο». Εδώ και κάποιες εβδομάδες υπάρχει δυσκολία διενέργειας χημειοθεραπειών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς Λάρισας, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ογκολογικά φάρμακα και άλλα σκευάσματα.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού & Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, τόνισε πως σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας θα λυθεί το θέμα αυτή την εβδομάδα, καθώς έχει γίνει τροποποίηση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων.
Ο κ. Νάνος εξήγησε πως υπήρξε μια αύξηση του φετινού προϋπολογισμού για τα ογκολογικά φάρμακα, όμως παρ’ όλα αυτά το κόστος «ήταν τελικά δυσανάλογα μεγάλο με αυτό που είχε προβλεφθεί στην αρχική κατάρτιση του προϋπολογισμού».
ΜΑΡΙΑ-ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου