Eχουσα απολέσει κάθε μέτρο σεβασμού προς το ύπατο αξίωμα της χώρας και με περισσό θράσος εμφανίζεται να δίνει συμβουλές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατηγορώντας την εμμέσως ότι αγνοεί την αλήθεια και την πραγματικότητα! Προφανώς, η κ. Ασάφογλου, αν ζούσε στην Τουρκία, θα χρησιμοποιούσε την ίδια γλώσσα και το ίδιο ύφος απευθυνόμενη στον… Ταγίπ Ερντογάν.
Το μήνυμά της προς την κ. Σακελλαροπούλου ήταν βιντεοσκοπημένο και αναρτήθηκε στο λογαριασμό του κόμματος στο twitter. Μιλώντας στα ελληνικά (!), ντυμένη στα μαύρα, με τα ξανθά μαλλιά της πιασμένα πίσω από το κεφάλι, η κ. Ασάφογλου -πέρα από το ατόπημα προς το θεσμό του ΠτΔ- ολίσθησε σε δύο λάθη. Πρώτον, έκανε αναφορά σε «τουρκική μειονότητα», ενώ γνωρίζει ότι η Συνθήκη της Λωζάννης αναφέρει μουσουλμανική μειονότητα και δεύτερον έκανε λόγο για «Δυτική Θράκη», όταν η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζει μόνο μία Θράκη.
Το βίντεο
Συγκεκριμένα, στο διάρκειας λίγων δευτερολέπτων βίντεο η κ. Ασάφογλου αναφέρει: «Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Παρακολούθησα από τον Τύπο την περιοδεία σας στη Δυτική Θράκη. Οπως είδα συναντηθήκατε και με γυναίκες από τη μειονότητα. Πράγμα πολύ σημαντικό. Ως μία γυναίκα και πρόεδρος ενός κόμματος που αντιπροσωπεύει θα λέγαμε την συντριπτική πλειοψηφία της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, αφού έχει προσέλθει δύο επανειλημμένες φορές ως πρώτο κόμμα στο νομό της Ξάνθης και της Ροδόπης, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ πιο θετικό και δημοκρατικό αν είχατε αφιερώσει λίγο χρόνο για έναν τόσο σημαντικό πολιτικό φορέα για τη μειονότητα. Η αγνόηση της αλήθειας και του πραγματικού δεν εξυπηρετεί κανέναν, παρά μόνο περιθωριοποιεί την αλήθεια και το πραγματικό».
DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu: “Saygıdeğer Cumhurbaşkanı, Batı Trakya ziyaretinizi basından takip ettim. Gördüğüm kadarıyla Azınlık mensubu kadınlar ile de bir araya geldiniz ve bu gayet olumlu bir gelişme ancak bir kadın olarak ve ayrıca iki kez seçimlere katılmış… pic.twitter.com/EyLFSWMjFa
— Deb Partisi (@DebPartisi) May 31, 2020
Αμαλιάδα: «Η Μουρτζούκου πήγε να με πνίξει με κορδέλα στον ύπνο μου» - Νέα καταγγελία-φωτιά για την Ειρήνη
Προφίλ
Η Τσιντέμ Ασάφογλου γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1987 στην Ξάνθη. Μεγάλωσε στο προάστιο Χρύσα, έχει σπουδάσει Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο ΑΠΘ. Είναι ανιψιά του πρώην προέδρου του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Αχμέτ Καρά και παντρεμένη με τον πρώην αντιδήμαρχο Ιάσμου και γυμναστή Μεμέτ Οζτζιάν, με τον οποίο έχουν αποκτήσει ένα παιδί. Η Τσιντέμ Ασάφογλου εγγράφηκε ως μέλος στο ΚΙΕΦ μόλις το 2016 και της ανατέθηκαν καθήκοντα συντονίστριας δημοσίων σχέσεων. Για την ανάδειξή της στην ηγεσία του έβαλαν το χεράκι τους η τύχη, οι γνωστοί, το οικονομικό… αδιέξοδο της Τουρκίας και φυσικά το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Τα τελευταία χρόνια το ΚΙΕΦ αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς η Αγκυρα είχε κλείσει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης.
Η… αναρρίχηση
Μάλιστα, ο προκάτοχός της, Μουσταφά Αλί Τσαούς, ήταν… ανεπάγγελτος και ζούσε από την επιχορήγηση της Αγκυρας. Οταν οι τουρκικές λίρες σταμάτησαν να έρχονται, ο Τσαούς παραιτήθηκε. Το προξενείο αναζητούσε εναγωνίως το διάδοχο, αλλά είχε ήδη κυκλοφορήσει η φήμη πως «το ταμείο είναι μείον» και ότι ο επόμενος πρόεδρος δεν θα πληρώνεται. Ο Αχμέτ Καρά απέρριψε τη σχετική πρόταση, όπως ακριβώς έκανε και ο πρώην πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης», Οζάν Αχμέτογλου. Τότε, ο Καρά έριξε στο τραπέζι το όνομα της ανιψιάς του. Ηταν νέα, δυναμική, μιλάει καλά ελληνικά… Το προξενείο αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να συμφωνήσει. Προτιμούσε άνδρα πρόεδρο στο ΚΙΕΦ, αλλά «στην αναβροχιά… καλό και το χαλάζι». Εκλέχθηκε πρόεδρος στις 5 Ιανουαρίου 2019 και ήταν η μοναδική υποψήφια. Πρώτος στόχος της ήταν να γίνει γνωστή και σε αυτό τη βοήθησε και η εντυπωσιακή της εμφάνιση.
Ενόχληση
Με δυτικότροπο ντύσιμο και αέρα ξεχώριζε στις συναντήσεις της με τις μουσουλμάνες. Το προξενείο, αν και ενοχλούνταν από αυτή την εικόνα καθώς η 32χρονη προέβαλλε ένα προφίλ μουσουλμάνας που δεν ταίριαζε στα δικά του μέτρα, έκανε πως δεν έβλεπε.
Οπως το 2014, έτσι και πέρσι, το ΚΙΕΦ έκοψε πρώτο το νήμα των ευρωεκλογών σε Ξάνθη και Ροδόπη, ενώ πανελλαδικά κατέγραψε 0,75%. Στις εθνικές εκλογές δεν συμμετείχε, καθότι γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να αγγίξει το όριο του 3%.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου