Ο άνδρας συνελήφθη με εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών, καθώς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το βούλευμα, με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση της αποφυλάκισής του, ο Νίκος Σειραγάκης ήταν υποχρεωμένος να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη εντός του Δήμου Καλαμαριάς. Παρ’ όλα αυτά, εκείνος εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης.
Άμεσα ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, και κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του παιδεραστή, για τον οποίον το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει εάν θα παραμείνει ελεύθερος ή αν συντρέχει λόγος ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης.
Σάλος με την αποφυλάκιση του παιδεραστή Σειραγάκη
Η είδηση αποφυλάκισης του εκπαιδευτικού Νίκου Σειραγάκη από τις φυλακές Γρεβενών μετά την καταδίκη του σε 401 χρόνια για παιδεραστία, προκάλεσε σάλο. Ο Σειραγάκης αποφυλακίστηκε από τις φυλακές των Γρεβενών στις 22 Απριλίου, έχοντας εκτίσει 8 χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξης, από τα συνολικά 25 έτη που προβλέπονται ως ανώτατη εκτιτέα ποινή, δηλαδή τα δύο πέμπτα της συνολικής του ποινής.
Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Κρήτη
Σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος Γρεβενών, ο παιδεραστής είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος. Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος.
Η αποφυλάκιση του παιδεραστή Σειραγάκη προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος ζήτησε τη δικογραφία και το βούλευμα της αποφυλάκισης του κατηγορούμενου, ενώ ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν χωρεί άσκηση ένδικου μέσου κατά του επίμαχου βουλεύματος.
Το χρονικό της σύλληψης
Μέχρι τη σύλληψή του, την 1η Δεκεμβρίου του 2011, ο 52χρονος Κρητικός ήταν γυμναστής σε δημοτικό σχολείο, αλλά και προπονητής σε ομάδα μπάσκετ. Ο γυμναστής συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση της ΕΛ.ΑΣ., τα στελέχη της οποίας προέβησαν σε πολύ λεπτούς χειρισμούς, προκειμένου να τεκμηριωθούν απόλυτα τα αδικήματα τα οποία διέπραξε ο Σειραγάκης.
Ο κατηγορούμενος λειτουργούσε με μεθοδικότητα: Έκανε συναντήσεις μικρής διάρκειας με τα θύματά του, σε σημείο που δεν μπορούσε να γίνει φανερή η δράση του στις οικογένειες των παιδιών.
Η Αστυνομία ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση μετά από διάσπαρτες πληροφορίες που ήθελαν τον Σειραγάκη να έχει αναπτύξει περίεργες σχέσεις με ορισμένα παιδιά.
Τελικά, στις αρχές του φθινοπώρου του 2011 προέκυψαν νέα στοιχεία σε βάρος του πρώην προπονητή, έπειτα από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών του, μετά από σχετική άδεια της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής. Από το υλικό που συνελέγη τότε, οι Αρχές κατέληξαν να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη δράση του Σειραγάκη.