Στο καθιερωμένο ραντεβού στις 6 κάθε απόγευμα που δίνει με όλους τους Ελληνες, συγκινήθηκε αναφερόμενος στις μανάδες, τους πατεράδες, τις γιαγιάδες και τους παππούδες οι οποίοι αποτελούν ως επί το πλείστον και τον «στόχο» του νέου κορονοϊού. «Δεν μπορούμε να υπάρχουμε, ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς», ήταν η φράση που έκοψε κυριολεκτικά την ανάσα όλων.
Μετά την καθηλωτική αυτή στιγμή, είναι πολλοί αυτοί που αναρωτήθηκαν εάν πρόκειται για έναν τόσο ευαίσθητο άνθρωπο, όπως φάνηκε στην τηλεόραση. Ναι, εκτός από έναν εξαιρετικό κατά κοινή ομολογία γιατρό και επιστήμονα, πρόκειται για έναν πολύ γλυκό άνθρωπο. Οι υγειονομικοί συντάκτες βρισκόμαστε απέναντί του κάθε απόγευμα.
Μετά την ενημέρωση των πολιτών είναι πρόθυμος – παρά την εμφανή του κούραση – να μας απαντήσει λεπτομερώς και με επιστημονική ακρίβεια σε όλες μας τις ερωτήσεις. Δεν τον γνωρίσαμε όμως τις τελευταίες εβδομάδες που έχει αναλάβει τον ρόλο του «spokesperson» της κυβέρνησης για τον Sars-Cov-2. Ηταν και είναι ο άνθρωπος που μας ενημέρωνε αναλυτικά για τη γρίπη, εκπαιδεύοντάς μας πώς να εστιάζουμε στη σωστή διάσταση θεμάτων δημόσιας υγείας, όπως είναι η εποχική γρίπη.
Αλαλούμ με το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο - Πώς μπήκε και βγήκε το λουκέτο
Είναι ο άνθρωπος που δεν αρνήθηκε ποτέ, παρά τον όγκο δουλειάς του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Αττικόν», στον ΕΟΔΥ καθώς και τις οικογενειακές του υποχρεώσεις, να απαντήσει διεξοδικά σε οποιαδήποτε ερώτηση και απορία, και αυτό γιατί επιθυμεί οι πολίτες να γίνονται αποδέκτες σωστής πληροφορίας.
Παραμένει σεμνός και ταπεινός, παρά το αξιοζήλευτο βιογραφικό του. Είναι, επίσης, βαθιά θρησκευόμενος. Κάθε Κυριακή ψέλνει σε εκκλησία των βορείων προαστίων και η ανάγκη του αυτή δεν τον έχει εγκαταλείψει ούτε τις κρίσιμες αυτές ημέρες. Χθες το πρωί, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, εθεάθη να ψέλνει στον –άδειο από πιστούς- ναό Αναστάσεως του Χριστού Σπάτων, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος. Η κίνησή του δέχθηκε την κριτική κάποιων. «Με ειδική άδεια και ένα άτομο ανά 1.000 τ.μ.», ήταν η απάντηση του ίδιου σε έναν από τους επικριτές του.
Ηταν θέμα χρόνου για τα διεθνή ΜΜΕ να ασχοληθούν με τον λοιμωξιολόγο που ηγείται της ελληνικής προσπάθειας για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού. «Είναι 6 μ.μ., χτυπά το κουδούνι για όλες τις εκπομπές της δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης. Είναι η ώρα για την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την εξέλιξη του κορονοϊού, που πλήττει τη χώρα. Αυτή είναι η στιγμή, κατά την οποία οι Ελληνες σταματούν όλες τις δραστηριότητες ή τις τηλεφωνικές συνομιλίες, για να παρακολουθήσουν ευλαβικά τα λίγα λεπτά της ενημέρωσης. Ενα σπάνιο φαινόμενο σε μια χώρα όπου ο δημόσιος λόγος μετά βίας προσελκύει την προσοχή και είναι αξιόπιστος», έγραψε η γαλλική Le Figaro συστήνοντας τον «αγαπημένο των Ελλήνων», όπως τον χαρακτήρισε, και στους Γάλλους.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου