Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα όπου ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στον δρόμο. Επίσης αισθητός έγινε στο Ιωάννινα την ‘Αρτα, την Κέρκυρα και γενικότερα στη ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα αισθητός ήταν και στην Κέρκυρα ο σεισμός. Όπως έγινε γνωστό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, μέχρι αυτή την ώρα στο νησί της Κέρκυρας δεν έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές, παρά την ισχυρή δόνηση που υπέστη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την περιοχή, ο σεισμός έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο Καναλάκι. Ειδικότερα έχουν καταρρεύσει κάποια παλιά σπίτια ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλά που κατοικούνται. Επίσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο έχουν προκληθεί κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων. Περίπου στις 4 τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε ο ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή.
Οι πρόεδροι των κοινοτήτων καθώς και συνεργεία των Δήμων της περιοχής βγήκαν στα χωριά προκειμένου να έχουν εικόνα της κατάστασης μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση.
O Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, με ανάρτησή στο facebook δήλωσε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του ισχυρού σεισμού των 5,6 Ρίχτερ από το σεισμολογικό δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στην δυτική Ελλάδα αν θυμόσαστε τους προσεισμούς σε Πάργα και Καρδίτσα τους τελευταίους μήνες και δεν προβλέπεται από εμένα εξέλιξη σε μεγαλύτερο μέγεθος αυτή τη στιγμή, μην ανησυχήστε».
«Είμαστε πάνω στην κορύφωση του φανομένου. Μας ανησυχεί που ξεκίνησε από χαμηλά 4,2 Ρίχτερ γύρω στα μεσάνυχτα και έφτασε τα 5.6 Ρίχτερ στις 2 και 49 τα ξημερώματα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.
«Παρακολουθούμε το φαινόμενο και για την ώρα είμαστε επιφυλακτικοι» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον καθηγητή, το επίκεντρο εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα ΒΑ της πόλης της Πάργας. Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ήπειρο όπως ανέφερε ο κ Λέκκας προήλθε από το γνωστό ρήγμα της Παραμυθιάς.