Το διαμέρισμα ενοικίαζε η συλληφθείσα Δήμητρα – Ευδοξία Βαλαβάνη, χρησιμοποιώντας τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς της από τον Σεπτέμβριο του 2019 χωρίς ωστόσο να έχει δηλωθεί η ενοικίαση.
Το διαμέρισμα εντοπίσθηκε τη στιγμή που ιδιώτης – καθαριστής είχε εισέλθει σε αυτό για να απομακρύνει όλα τα αντικείμενα και να καθαρίσει το χώρο, κατ’ εντολή αγνώστου μέχρι στιγμής άνδρα, ο οποίος είχε προκαταβάλει ανάλογο χρηματικό ποσό.
Κατά την έρευνα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
(2) κάρτες μνήμης, με δύο (2) αντάπτορες, κάρτα SIM και στέλεχος κάρτας SIM , πολυμηχάνημα – εκτυπωτής,
Tablet και (3) USB stick, συσκευή κινητής τηλεφωνίας και κάρτα SIM , ανταλλακτικά, αξεσουάρ και παρελκόμενα για Drone , πλήθος από σακούλες, καλώδια, ζελατίνες πλαστικοποίησης και κλειδιά, φωτογραφίες ταυτότητας του ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη, όμοιες με αυτή που υπήρχε σε πλαστό Δελτίο Ταυτότητας που κατείχε, πλήθος από ρούχα (ανδρικά και γυναικεία) και υποδήματα.
Προφυλακιστέοι ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» και οι δύο γυναίκες
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους τόσο ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» κατά κόσμον Γιάννης Μιχαηλίδης όσο και οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν μαζί του.
Επιπλέον η Εισαγγελία άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη στην 26χρονη για «απείθεια» επειδή αρνήθηκε στη λήψη δείγματος DNA.
Την ίδια ώρα για ασύλληπτα μέλη ψάχνουν οι αρχές καθώς βλέπουν την πιθανότητα να υπάρχει τρομοκρατική οργάνωση στην οποία συμμετείχε ο «τοξοβόλος του Συντάγματος».
Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ «λογιστική»… έναρξη δραστηριοτήτων μιας νέας τρομοκρατικής οργάνωσης, με ένοπλες ληστείες σε τράπεζες της επαρχίας για την ενίσχυση του «επαναστατικού ταμείου», βλέπουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πίσω από τη σύλληψη του 32χρονου Γιάννη Μιχαηλίδη, γνωστού ως «τοξοβόλου του Συντάγματος», της 28χρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, συνεργού της Πόλας Ρούπα και της 26χρονης φίλης του.
Μία ληστεία τράπεζας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας από έναν… παπά με λεία περίπου 150.000 ευρώ και μία άγνωστη απόπειρα στην Αρναία Χαλκιδικής με την ακινητοποίηση και «φυλάκιση» αστυνομικού στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, στις οποίες βρέθηκε DNA του «τοξοβόλου», ανέδειξαν την έντονη προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης και τουλάχιστον δύο ακόμη ασύλληπτους συνεργούς.
Δείγμα της πιθανής τρομοκρατικής εξέλιξης, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, είναι το γεγονός πως ο «τοξοβόλος» και οι δύο γυναίκες φορούσαν χειρουργικά γάντια, είχαν ασύρματο πομποδέκτη συντονισμένο στις συχνότητες της Αστυνομίας, αλλά κυρίως ένα πολεμικό καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο Σκόρπιον και δύο πιστόλια με σφαίρες στη θαλάμη!
Φύλαγε πρόβατα
Ο «τοξοβόλος» καταζητείται από τις 6 Ιουνίου 2019, καθώς είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας. Οταν εξαφανίστηκε ήταν υπεύθυνος… βοσκός για τη φύλαξη αιγοπροβάτων της φυλακής, σε περιφραγμένο χώρο εξωτερικά του σωφρονιστικού καταστήματος. Εξέτιε ποινή 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη τον Μάιο του 2011. Τον Φεβρουάριο του 2013 είχε συλληφθεί μαζί με τρία ακόμα άτομα για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και αθωώθηκε από την κατηγορία συμμετοχής στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Στις 20 Ιουνίου 2019, ένα 24ωρο πριν από την τελευταία μέρα της δίκης της, η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου δεν έδωσε το παρών στο Α.Τ. Αγίου Δημητρίου όπως ήταν υποχρεωμένη, με τον πατέρα της να δηλώνει την εξαφάνισή της. Η 28χρονη καταδικάστηκε ερήμην σε 34 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση για συμμετοχή στο σχέδιο απελευθέρωσης του Νίκου Μαζιώτη και μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, καθώς και σε δύο ένοπλες ληστείες.
Η «επαφή» της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου και του Γιάννη Μιχαηλίδη, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φαίνεται να προέκυψε μέσα από τη φυλακή μέσω μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», όταν η 28χρονη, που δήλωνε μέλος της 3ης γενιάς του «Επαναστατικού Αγώνα», φαίνεται να ήρθε σε σύγκρουση με την Πόλα Ρούπα.
Η σύλληψη
«Αχίλλειος πτέρνα» για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του «τοξοβόλου» και των δύο γυναικών φαίνεται να ήταν η κλοπή του τζιπ στις 26 προς 27 Ιανουαρίου 2020 από την περιοχή του Χολαργού. Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου ερευνούσαν όλες τις περιπτώσεις κλεμμένων οχημάτων τέτοιου τύπου, καθώς ένα τέτοιο είχαν χρησιμοποιήσει οι τρεις δράστες της ένοπλης ληστείας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας. Φαίνεται πως το εντόπισαν στην περιοχή του Βύρωνα και στη συνέχεια έφθασαν στα ίχνη της 26χρονης φίλης του «τοξοβόλου».
Το πρωί της Τετάρτης, δύο γυναίκες και ένας άνδρας επιβιβάζονται στο συγκεκριμένο όχημα που ακόμη «φορούσε» τις ίδιες πινακίδες κυκλοφορίας. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής τους ακολουθούν διακριτικά, με φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση, από Βύρωνα, συνεχίζουν προς Καισαριανή, φθάνουν στον Υμηττό όπου κάνουν μία στάση μισής ώρας και αλλάζουν πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε ίδιου τύπου και χρώματος.
Η παρακολούθηση συνεχίστηκε έως τη συμβολή των οδών Γραβιάς και Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, όπου οι επικεφαλής αξιωματικοί θεώρησαν ιδανικότερες τις συνθήκες εκδήλωσης της επιχείρησης σύλληψης. Ενα συμβατικό-«ταξί» έκλεισε από μπροστά το τζιπ των υπόπτων, ένα δεύτερο όχημα από πίσω, ένα κλειστό φορτηγάκι και μοτοσικλετιστές έφθασε δίπλα. Γρήγορα με τα όπλα στα χέρια βγήκαν οι αστυνομικοί, έσπασαν το πίσω τζάμι του οχήματος, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους επιβάτες χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι συλληφθέντες θα κινούνταν μέσω παράδρομων για να αποφύγουν τις κάμερες προς κάποια επαρχιακή πόλη της Πελοποννήσου ή της Κεντρικής Ελλάδας για τη διάπραξη ένοπλης ληστείας.