Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας στο ΠΠΓΝΛ το οποίο εφημέρευε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά την εισαγωγή του περιστατικού στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δεν έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εγκυμονούσα είναι φορέας μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Αποτέλεσμα της αβλεψίας ήταν το περιστατικό να εισαχθεί για τοκετό, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να μην γνωρίζουν ότι είναι φορέας μεταδιδόμενου νοσήματος, προκειμένου να ακολουθήσουν τα σχετικά πρωτόκολλα προστασίας.
Η αποκάλυψη του προβλήματος έγινε τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ενεπλάκη στον τοκετό να βρίσκεται εκτεθειμένο σε πιθανότητα μόλυνσης.
Απεργία 20 Νοεμβρίου: Ταλαιπωρία η Τετάρτη - Ποιοι απεργούν, τι θα γίνει με ΜΜΜ και σχολεία
Χωρίς αντιδραστήρια
Ο πανικός που δικαίως κατέλαβε το προσωπικό που ενεπλάκη στον τοκετό, έγινε ακόμα χειρότερος από τη στιγμή που το ίδιο το νοσοκομείο ΑΔΥΝΑΤΕΙ να παράσχει τις απαιτούμενες εξετάσεις στο προσωπικό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί. Και η αδυναμία έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν …αντιδραστήρια προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Πρακτικά το νοσοκομείο στέλνει τους νοσηλευτές και τους γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν μολυνθεί!
Σιωπή
Αίσθηση προκαλεί τέλος το γεγονός ότι από τη διοίκηση τόσο της κλινικής, όσο και του Νοσοκομείου τηρείται σιγή ιχθύος για το συμβάν, με το προσωπικό να κάνει λόγο για απόπειρα «κουκουλώματος» του περαστικού.
Πηγή: larissanet.gr