Η ίδια αποτέλεσε σύμβολο της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ενώ η πρωτοποριακή επιχείρησή της ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, έχοντας αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλους τους επίδοξους εκτροφείς σαλιγκαριών της χώρας καθώς μαζί με την αδελφή της Πένυ Βλάχου ευθύνεται ουσιαστικά για την ανάπτυξη τού πολλά υποσχόμενου κλάδου.
Μετά από τον θάνατό της, η αδελφή της έγραψε: «Όταν η κάμπια κατάλαβε πως η ζωή της τελείωνε ξεκίνησε να πετάει. Η Μαρία μας σήμερα έγινε πεταλούδα».
Ποια ήταν η Μαρία Βλάχου
Γεννημένη το 1980 η Μαρία Βλάχου μιλούσε εννέα ξένες γλώσσες, έκανε διδακτορικό στη συγκριτική λογοτεχνία και προ ετών εκλήθη από το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης όπου δίδαξε αρχικά ιταλική φιλολογία και έπειτα ελληνικά στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού. Η εμπλοκή της με την πολλά υποσχόμενη παραγωγή των σαλιγκαριών προέκυψε τυχαία.
Σε συνέντευξή της παλιότερα είχε δηλώσει: «Είχα μετακομίσει στις Βρυξέλλες, όπου εργαζόμουν ως μεταφράστρια στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Βρισκόμουν στην Ελβετία όταν δοκίμασα πρώτη φορά σαλιγκάρια. Τη στιγμή που έτρωγα μίλησα με την αδελφή μου στο τηλέφωνο και της είπα:«Τρώω μια μερίδα σαλιγκάρια που κάνει 37 ευρώ!». «Τι ωραία ιδέα» μου απάντησε. «Έχουμε εκατοντάδες σαλιγκάρια έξω από την κήπο μας. Μήπως να ασχοληθούμε και εμείς;».