Τέσσερα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση που συγκάλεσε ο κ. Γιαννόπουλος ώστε να του δώσουν εξουσιοδότηση για θέματα υπογραφής, μεταξύ των οποίων και η μισθοδοσία του Κέντρου. Ολα αυτά την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα, καταγγέλλοντας αξιόποινες πράξεις από τη διοίκηση που επέλεξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μετά την απομάκρυνση του κ. Γιαννόπουλου.
Ο τελευταίος, μέχρι να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά της «απολογίας» στο υπουργείο Υγείας -όπου δεν σκοπεύει να παραστεί για ακρόαση, αλλά θα σταλεί έγγραφο με εξηγήσεις μέσω του δικηγόρου του- και μετά την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωνε τον τρόπο απομάκρυνσής του, πηγαίνει κανονικά στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Προχθές συγκάλεσε διοικητικό συμβούλιο, αλλά πέντε από τα μέλη του δεν προσήλθαν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία για να τον εξουσιοδοτήσουν για την έγκριση της μισθοδοσίας. Σημειωτέον πως αυτή είναι η τέταρτη εβδομάδα που δεν γίνεται συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι εργαζόμενοι ήταν κανονικά να πληρωθούν σήμερα το 15νθήμερο αλλά, όπως λένε, δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες, με αποτέλεσμα να εκφράζουν τη βαθιά τους ανησυχία γενικότερα για τη λειτουργία του Κέντρου.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν μόνο τέσσερα από τα μέλη του Δ.Σ., δηλαδή ο κ. Γιαννόπουλος, τα δύο μέλη που είχαν εκδιωχθεί μαζί του και ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Δεν προσήλθαν πέντε μέλη, τα οποία ο κ. Πολάκης είχε κρατήσει στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου μετά την απομάκρυνση του κ. Γιαννόπουλου. Μεταξύ αυτών και η μοριακή ιολόγος, διευθύντρια Ιολογίας στο Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» και σύζυγος του Αλέκου Φλαμπουράρη, Ευανθία Πανοτοπούλου. Επίσης, δεν προσήλθαν, σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Γιαννόπουλο, η Ουρανία Δαφνή, ο Αγγελος Δοκόπουλος, η Μαρία Μιχάκου και ο Δημήτρης Κουντουράς.
Ωράριο - Παραμονή Χριστουγέννων: Τι ώρα κλείνουν μαγαζιά και σούπερ μάρκετ
Ο κ. Κουντουράς είναι εκπρόσωπος της Εκκλησίας, κάτι που προξένησε εντύπωση στους εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς πρόκειται για ένα μέλος που -όπως και ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου- δεν ορίζονται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ καλεί «την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιδείξει τον στοιχειώδη σεβασμό απέναντι σε 600 εργαζόμενους και σε έναν Οργανισμό που επί 25 συναπτά έτη προσφέρει αδιάλειπτα υπηρεσίες στο χώρο της Δημόσιας Υγείας».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, Σταμάτη Πουλή, από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ επί Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ υπήρξε μεγάλη καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων. «Εχουν πέσει στην αντίληψή μας αξιόποινες πράξεις. Θεωρούμε ότι δόθηκαν ελλιπή στοιχεία, υπήρξε απόκρυψη δηλαδή, στην εισαγγελική έρευνα που αφορά στις ΜΕΘ».
Εκτός από τους εργαζόμενους στο ΚΕΕΛΠΝΟ, απλήρωτοι παραμένουν και όσοι τοποθετήθηκαν με συμβάσεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αυτοί υπολογίζονται σε 250 σύμφωνα με τις πληροφορίες, δηλαδή οι μισοί από αυτούς που ήθελε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι υπόλοιπες θέσεις θα επαναπροκηρυχθούν, την ώρα που η γρίπη «καραδοκεί». Κανείς δεν ξεχνά πόσα θύματα θρηνήσαμε πέρυσι από τις επιπλοκές της γρίπης και από το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις ατελείωτες ώρες αναμονής στα δημόσια νοσοκομεία για ένα κρεβάτι Εντατικής.
ΜΑΡΙΑ – ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ
[email protected]
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου