Ο μάρτυρας, που ενώπιον του δικαστηρίου διαφοροποιήθηκε σε σχέση με όσα είχε καταθέσει αρχικά για το περιστατικό που είδε ως γείτονας των ψαράδων, δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την Πολιτική Αγωγή, για το αν τελικά οι δράστες της επίθεσης ήταν χρυσαυγίτες ή «πιτσιρίκια», όπως είπε στην προηγούμενη συνεδρίαση. Όπως είπε σήμερα ο κ. Τατσιόπουλος, τόσο ο ίδιος όσο και οι γείτονες με τους οποίους συζήτησε μετά την επίθεση, υπέθεσαν πως δράστες ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, κάτι που του είπε και ο Μωχάμεντ, ένα από τα θύματα.
Στον μάρτυρα ζητήθηκε να απαντήσει αν θεωρεί ότι ο σοβαρός τραυματισμός του Αιγύπτιου ψαρά, που κοιμόταν στην ταράτσα του σπιτιού, προκλήθηκε από τα άτομα που είδε να σπάνε τα αυτοκίνητα. «Προφανώς αυτοί, οι ίδιοι, θα έκαναν την επίθεση και στον Αιγύπτιο. Αμέσως μετά το επεισόδιο είδαμε τον τραυματία. Ήταν ενιαίο το περιστατικό. Ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο, είχε αίματα και το σαγόνι του είχε μετακινηθεί».
Κατά την εξέτασή του από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, ο μάρτυρας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις προκειμένου να εξηγήσει τον λόγο που στην πρώτη κατάθεση που είχε δώσει στην Αστυνομία, δεν είχε αναφερθεί σε «λοστούς και ξύλα» που κρατούσαν οι δράστες , κάτι που είπε σε επόμενες καταθέσεις του.
Πολυτεχνείο: «Αστακός» το κέντρο, επί ποδός 5.500 αστυνομικοί - Ποιοι δρόμοι και ποιοι σταθμοί του μετρό κλείνουν
Υπεράσπιση: Στην κατάθεσή σας στην Ασφάλεια, δεν είπατε ότι κρατούσαν λοστούς και ξύλα, γιατί;
Μάρτυρας: Δεν έβλεπα καλά.
Πρόεδρος: Είναι ψευδής η κατάθεσή σας στην οποία μιλάτε για ρόπαλα;
Μάρτυρας: Με κάτι έσπασαν το αυτοκίνητο.
Πρόεδρος: Ναι, αλλά εσείς αναφέρετε τα ρόπαλα…υποθέσεις κάνατε; Γιατί δεν είπατε υποθέτω, μπορεί , ίσως…
Μάρτυρας:…
Συνήγορος: Τι το ιδιαίτερο είδατε και μιλήσατε για συντονισμένο, ενιαίο; Αν ήταν οπαδοί δεν θα έκαναν το ίδιο;
Μάρτυρας: Ναι, το ίδιο θα έκαναν. Τους είδαμε μόνο για 10 δευτερόλεπτα. Έτρεξαν και έφυγαν. Το νούμερο 30- 40 ατόμων που είπα στην αρχή είναι μεγάλο. Ήταν 10-15 άτομα.
Ο μάρτυρας δέχθηκε παρατήρηση από την πρόεδρο, η οποία του είπε: «Ο ρόλος σας είναι πολύ σοβαρός από ένα “δεν”, από ένα “και” εξαρτώνται πολλά πράγματα…δεν είναι απλό πράγμα ένας μάρτυρας».
Στην επισήμανση της προέδρου, ο κ. Τατσιόπουλος απάντησε: «Γι’ αυτό τσακώθηκα με τον αστυνομικό, γιατί του ζήτησα να μην με μπλέξει με αυτή την ιστορία, αλλά με έμπλεξε…», ενώ λίγο αργότερα ανέφερε: «Αν δεν μου είχε πει ο Μωχάμεντ για τη Χρυσή Αυγή δεν θα το έλεγα. Ακόμη και αν το είχα καταλάβει, θα το κρατούσα για τον εαυτό μου».
Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει γιατί δεν θα το έλεγε, ο κ. Τατσιόπουλος απάντησε: «Γιατί να μπλέξει κανείς…γιατί να είμαι εδώ τώρα και όχι στη δουλειά μου…».
Λίγο πριν ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση, δημιουργήθηκε ένταση έξω από την αίθουσα, όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, στέλεχος της Χρυσής Αυγής που ανήκε στο στενό περιβάλλον του Νίκου Μιχαλολιάκου, με δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης, αντί να μπουν από την είσοδο του κοινού, που βρίσκεται στην πλευρά της οδού Δέγλερη, πήγαν από την απέναντι πλευρά, επί της Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, που είναι η είσοδος για τους δικηγόρους, τους μάρτυρες και τους δημοσιογράφους. Εκεί ήταν προκλητικοί με μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων που βρίσκονταν συγκεντρωμένα, όπως σε κάθε δικάσιμο, έξω από το δικαστήριο. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως ανέφεραν παρόντες στο περιστατικό, έκαναν προκλητικές χειρονομίες και η ένταση ανέβηκε όταν πήραν και μια από τις σημαίες που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι. Το συμβάν έληξε γρήγορα, καθώς υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας. Η δίκη διεκόπη για τις 5 Οκτωβρίου.