Ενώ η αρχική καταμέτρηση των ψήφων είχε δώσει πρωτιά στον Αρχ. Αλέξιο Ψωίνο, με 38 ψήφους έναντι 37 του Επισκόπου Σαλώνων, η δεύτερη καταμέτρηση έδωσε ισοψηφία 38-38, για τη θέση του νέου Μητροπολίτη στη Γλυφάδα. Ο Επίσκοπος Σαλώνων εξελέγη επειδή είχε τα πρεσβεία της ιεροσύνης.
Το τριπρόσωπο είχε ως εξής:
Αρχιμ. Αλέξιος Ψωίνος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας με 52 ψήφους
Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος με 50 ψήφους
Αρχιμ. Αμφιλόχιος Ρουσάκης με 21 ψήφους
Νωρίτερα με 71 ψήφους εξελέγη νέος Μητροπολίτης Σισανίου, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, π. Αθανάσιος Γιαννουσάς.
Το Τρίπροσωπο αποτέλεσαν οι:
Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς, Πρωτοσύγκελος Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας με 73 ψήφους
Αρχιμ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελος Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης με 32 ψήφους
Ασπρόπυργος: Στο νοσοκομείο 15χρονος ύστερα από πυροβολισμό στην κοιλιά - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Αρχιμ. Χριστόφορος Αγγελόπουλος, Πρωτοσύγκελος Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης με 14 ψήφους
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις Δήμαρχοι Γλυφάδας, Βούλας, Ελληνικού σε ανακοίνωσή τους στήριζαν για τη θέση του Μητροπολίτη Γλυφάδας τον έως τώρα Πρωτοσύγκελο της χηρεύουσας Μητρόπολης σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η κατά γενική ομολογία πολυετής δραστήρια ποιμαντική, φιλανθρωπική, κηρυκτική και διοικητική παρουσία του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη στη Μητρόπολή μας θεωρούμε ότι αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της Τοπικής Εκκλησίας αλλά και για την αγαστή συνεργασία μας».
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φέρονται να στηρίζει την υποψηφιότητα του γενικού διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ), επισκόπου Σαλώνων, Αντωνίου Αβραμιώτη, για τη Μητρόπολη Γλυφάδας. Και, όπως λέγεται, «όχι τυχαία».
Από την άλλη πλευρά, μια ομάδα ιεραρχών αλλά και παράγοντες της περιοχής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προωθούσαν τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Γλυφάδας, Αλέξιο Ψωίνο
Θεωρείται δεδομένο ότι το αποτέλεσμα της κάλπης πιθανότατα να επηρεάσει τους συσχετισμούς στην Ιεραρχία.
Θυμίζουμε ότι αναβρασμός έχει προκληθεί και μετά τη θέση του μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομου, ο οποίος θέτει εν αμφιβόλω την υποψηφιότητα του επισκόπου Σαλώνων, κάνοντας λόγο για νομικά κενά, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε ακυρότητα εκλογής.
Ο κ. Χρυσόστομος, ένας από τους ιεράρχες που αντέδρασε έντονα στη συμφωνία Αρχιεπισκόπου-πρωθυπουργού για τη μισθοδοσία των ιερέων, αμφισβητεί με αυτόν τον τρόπο τις επιλογές του ίδιου του κ. Ιερώνυμου, ο οποίος λέγεται ότι εξακολουθεί και δέχεται αυστηρή κριτική για τους χειρισμούς του.
«Οι υπό την ισχύ του νέου Καταστατικού Χάρτη τιτουλάριοι επίσκοποι και μητροπολίτες έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε Ιερά Μητρόπολη της Εκκλησίας της Ελλάδος;» διερωτώνταν ο Μεσσηνίας. Και τονίζει: «Κατά το “πνεύμα αλλά και το γράμμα” της διατάξεως του άρθρου 25 πργφ. 2 του Καταστατικού Χάρτη, η απάντηση είναι αρνητική…».
Πάντως, έντονα αντέδρασε και ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης, Συμεών, ο οποίος με επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο εξέφραζε την απορία του για το ποιος όρισε τοποτηρητή στη Μητρόπολη Γλυφάδας τον Αρχιεπίσκοπο, τονίζοντας ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν συνορεύει με τη χηρεύουσα Μητρόπολη.
Επίσης ο μέχρι σήμερα πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Γιαννουσάς εξελέγη μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης από την Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο νέος μητροπολίτης που συγκέντρωσε 71 ψήφους προτάθηκε στο εκλεκτορικό Σώμα από τον μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ, στη Μητρόπολη του οποίου υπηρετούσε μέχρι και σήμερα ο νέος μητροπολίτης.