Ηταν λίγο μετά τις δέκα το πρωί όταν αποφάσισε να διασχίσει τον Εθνικό Κήπο για να «κόψει δρόμο» και να παραστεί πιο γρήγορα στη συνέντευξη Τύπου που ήταν προγραμματισμένη στο κτίριο της οδού Πειραιώς για την «Επετειακή Εκθεση 1821 πριν και μετά». Ενας άνδρας τον σταμάτησε και άρχισε να τον χτυπάει με μανία στο πρόσωπο προκειμένου να τον ληστέψει. Ο κ. Μαγγίνης έπεσε στο έδαφος μέσα στον Εθνικό Κήπο και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια. Ο ληστής -πιθανότατα τοξικομανής- έφυγε τρέχοντας, καθώς φοβήθηκε μην εντοπιστεί. Για κακή του τύχη, οι άνδρες της ασφάλειας του κήπου έφτασαν γρήγορα στο σημείο και κατάφεραν να σταματήσουν τον επίδοξο ληστή, ενώ ειδοποίησαν άμεσα την Αστυνομία. Ο κ. Μαγγίνης τελικά δεν παρέστη στη συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο Μπενάκη, καθώς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. «Δυστυχώς ο κ. Μαγγίνης δέχτηκε επίθεση πριν από λίγο. Τον χτύπησαν για να του πάρουν το κινητό», είπε στους παρευρισκόμενους η Ειρήνη Γερουλάνου, πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής στο Μουσείο Μπενάκη.
«Πήγαινα προς το μουσείο. Είχαν κλείσει την πόρτα που οδηγούσε στη Βασιλίσσης Σοφίας και πήγα να βγω από την Ηρώδου Αττικού. Μου επιτέθηκε ένα άτομο για το κινητό μου μάλλον. Εκείνη την ώρα έστελνα μηνύματα για τη συνέντευξη Τύπου που ήταν σήμερα (σ.σ.: χθες). Με χτύπησε στο πρόσωπο και μετά πήγα στο νοσοκομείο», φέρεται να υποστήριξε ο κ. Μαγγίνης στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ». «Δεν έφυγε από το σημείο. Τον έπιασαν οι άνθρωποι του Κήπου. Δεν μου πήρε τελικά το κινητό. Ηταν μια περίεργη βίαιη επίθεση. Αν μου ζήταγε το κινητό ή τα χρήματα, θα του τα έδινα. Εκείνος με χτύπησε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Καιρός: Φτάνει στην Ελλάδα το πολικό Jet Stream – Συναγερμός από τους μετεωρολόγους – Πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια
Ο «Ε.Τ.» επικοινώνησε με τον κ. Μαγγίνη, ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για την επίθεση που δέχτηκε.
Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τα έτη 2010-2017 που είχε δημοσιεύσει ο «Ε.Τ.», υπάρχει ροπή στη μικροεγκληματικότητα με στόχους πολίτες για ένα κινητό και μικροποσά, που πολλές φορές έχουν θανατηφόρο αποτέλεσμα, όπως στην περίπτωση του 25χρονου Νίκου Μουστάκα. Ειδικότερα, το 70% των περιπτώσεων ληστειών και κλοπών την τελευταία τριετία ανήκουν στη μικροεγκληματικότητα του… δρόμου και το 30% στη βαρύνουσα εγκληματικότητα. Από το 2010 έως το 2014 αυτά τα ποσοστά ήταν ακριβώς αντίθετα, με τη βαρύνουσα εγκληματικότητα να είναι πρώτη με το ίδιο ποσοστό του 70%.
Ολα αυτά την ώρα που η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, εξακολουθεί να βλέπει… κανονικότητα στους δρόμους της πρωτεύουσας, με το χθεσινό περιστατικό να επιβεβαιώνει το ακριβώς αντίθετο: την επικράτηση της παραβατικότητας. Η υπουργός χθες προχώρησε σε νέες δηλώσεις στην ΕΡΤ κάνοντας νέα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως «έχει χάσει την ψυχραιμία της» όσον αφορά τους ισχυρισμούς της περί ανομίας.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου