Οι θερμές αέριες μάζες πάνω από τις πολύ ψυχρές επιφανειακές, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), οδηγούν στη δημιουργία του φαινομένου της παγωμένης βροχής, δηλαδή οι σταγόνες της βροχής παγώνουν, αμέσως μόλις έρθουν σε επαφή με το έδαφος ή οποιαδήποτε επιφάνεια. Αυτό έχει ως συνέπεια ακόμη και σε περιοχές που δεν υπάρχει χιονόστρωση, αλλά η θερμοκρασία παραμένει κάτω από το μηδέν, να προκαλείται συσσώρευση πάγου που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις.
Φωτιά τώρα σε γνωστό μπαρ στο Παγκράτι
Τα πέντε μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής που κατέγραψαν πανελλαδικά οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo μέχρι το βράδυ της Tετάρτης, ήσαν όλα στη Δυτική Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας (96 χιλιοστά), στη Δωδώνη (92), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (85), στα Λεπιανά ‘Αρτας (78) και στην Ηγουμενίτσα (76 χιλιοστά).
Για την Πέμπτη, αναμένονται βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά και ημιορεινά και κατά τόπους παγωμένη βροχή σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν από αργά το απόγευμα της Πέμπτης.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]