Το νησί μετρά 186 κατοίκους -με βάση την τελευταία απογραφή το 2011- και οκτώ μαθητές: Έναν στα προνήπια, τέσσερις στο δημοτικό, έναν στο γυμνάσιο και δύο στο λύκειο.
Έτσι, από το πρωί σήμερα, παρευρέθηκαν στη δοξολογία στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, στάθηκαν δίπλα στο μνημείο των ηρώων στην πλατεία του Μεγάλου Χωριού και, το στρατιωτικό άγημα, παρέλασαν με κατεύθυνση το Δημαρχείο.
«Αισθάνονται περήφανα, ειδικά τα μικρά παιδιά. Περιμένουν πώς και πώς να κρατήσουν τη σημαία και να τους χειροκροτήσει ο κόσμος, οι φίλοι και οι συγγενείς τους», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Νικολέτα, δασκάλα του δημοτικού του Αγαθονησίου.
Αναβλήθηκε για τις 8 Ιανουαρίου η δίκη του αστυνομικού της Βουλής - Τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του
Φέτος, είναι η δεύτερη χρονιά της, ως αναπληρώτρια, στο νησί. Κατάγεται από το Ναύπλιο και εκμυστηρεύτηκε ότι πήγε σε πολλά νησιά, τα λεγόμενα δυσπρόσιτα, λόγω μορίων. Παντρεύτηκε, όμως, Αγαθονησιώτη, και έτσι αγάπησε περισσότερο τον ακριτικό αυτό τόπο. Ιδιαίτερη ικανοποίηση παίρνει, όμως, και από τη δουλειά της. «Τα παιδιά του δημοτικού είναι αγνά και αθώα, πόσο μάλλον εδώ», είπε.
«Είναι δύσκολα, ειδικά τους δύο μήνες του χειμώνα που σταματάει η ακτοπλοϊκή σύνδεση, αλλά οι ρυθμοί είναι όπως στην επαρχία. Οι μαθητές μετά το σχολείο δεν πηγαίνουν σε φροντιστήρια ή σε κάποιο αθλητικό κέντρο, ασχολούνται με τα ζώα και γενικά με τις οικογενειακές ασχολίες», σημείωσε.
Γι’ αυτό, η παρέλαση για τους μαθητές είναι μεγάλη χαρά. «Κατά κάποιον τρόπο, είναι ένα μέσο διασκέδασης για τα παιδιά, μία διέξοδος από τις καθημερινές ασχολίες», συμπλήρωσε.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]