Ποια έκτακτα μέτρα έλαβε η ηγεσία του υπουργείου; Πραγματοποιήθηκαν τα μέτρα που ζήτησε το ΚΕΕΛΠΝΟ τον περασμένο Μάρτιο; Ενημερώθηκε το εργατικό δυναμικό από χώρες όπου ενδημεί η ασθένεια; Έγιναν εκστρατείες ενημέρωσης;
Οι προειδοποιήσεις φαίνεται ότι έπεφταν «βροχή» πολύ πριν την είδηση για καραντίνα σε 12 δήμους, που η ηγεσία χαρακτήρισε καταστροφολογία και ανεύθυνο λαϊκισμό. Εκτός από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά είχε αποστείλει έγγραφο από τις 6 Απριλίου σημειώνοντας ότι ο κίνδυνος να επανεμφανιστεί στη χώρα μας ελονοσία είναι υπαρκτός.
Αμπελόκηποι: Σύλληψη 31χρονου για την έκρηξη στο διαμέρισμα - Βρέθηκε αποτύπωμά του σε σακούλα με όπλα
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι «η έκδοση εγκυκλίου-οδηγιών από διάφορους φορείς, όπως π.χ. το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν αρκεί, αλλά αποτελεί μετάθεση ευθυνών».
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης παρέπεμψε στη γνωμάτευση του αντιπροέδρου Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Α. Μπένου με ημερομηνία 21 Ιουλίου 2016, όπου προτείνεται ξεκάθαρα το «ολοκληρωτικό κλείσιμο των κέντρων φιλοξενίας». Ο κ. Μπένος υπογραμμίζει ότι η μακρόχρονη διαβίωση των κατ’ αρχήν υγειών πληθυσμών σε αυτές τις συνθήκες πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες εμφάνισης τροφιμογενών και υδατογενών επιδημιών αλλά και μεταδιδόμενων με διαβιβαστές (κουνούπια) νοσημάτων, ενώ υπογραμμίζει ότι όλα τα κέντρα φιλοξενίας βρίσκονται σε πολύ κοντινή ακτίνα μεγάλων εστιών αναπαραγωγής ανωφελών κουνουπιών.
ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου που κυκλοφορεί