H συνεδρίαση διεξήχθη χωρίς τον Ηλία Ψινάκη ο οποίος σε δήλωσή του ξεκαθάρισε πως δεν θα παραιτηθεί και αποδίδει το αίτημα σε προσπάθεια να διχαστεί το συμβούλιο.
«Δεν θα ακολουθήσω αυτόν τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο. Δεν θα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, καμία διάταξη και δεν έχει κανένα νομικό προηγούμενο. Έχει μόνο ένα στόχο: Τη διαπόμπευση και την ανθρωποφαγία», τόνισε ο κ. Ψινάκης, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.
Ο δήμαρχος Μαραθώνα χαρακτήρισε την 23η Ιουλίου ως την ημέρα «που η εμπειρία της εθνικής τραγωδίας σημάδεψε το μέλλον του Μαραθώνα και όλης της Ελλάδας», τις συνέπειες της οποίας «ο δήμος μας βίωσε και θα βιώνει για καιρό μια τραγωδία σε κλίμακα, αντίστοιχης ενός πολέμου».
«Μία από τις πρώτες απώλειες του πολέμου είναι η αλήθεια. Είναι το λιγότερο θλιβερό αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες να εμφανίζονται κάποιοι, μεταξύ των οποίων καιροσκόποι, υπόδικοι και κατάδικοι με μικροπολιτικά και άλλα κίνητρα. Εκμεταλλευόμενοι το χάος, την οδύνη και τη δίκαη οργή των πληγέντων, επιδιώκουν διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις, να βάλουν και άλλου είδους «φωτιές» στον Μαραθώνα, που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές», συνεχίζει ο κ. Ψινάκης.
Μάλιστα, ο δήμαρχος Μαραθώνα αφήνει αιχμές και για πρόσωπα που ανέλαβαν θέσεις ευθύνης και αρνήθηκαν να αγωνιστούν και να πολεμήσουν την ώρα της μάχης και τους κατηγόρησε για λαϊκισμό. «Την ώρα της μάχης, επέλεξαν την οδό της φυγής και μαζί της τη συμμαχία με τον χωρίς όρια λαϊκισμό», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Ψινάκη, αυτές τις στιγμές «προέχει η διαχείριση των συνεπειών αυτής της καταστροφής» σε κλίμα αλληλεγγύης, ενότητας και κοινής προσπάθειας.
Αναφερόμενος στο πολιτικό κόστος, ο δήμαρχος Μαραθώνα υποστηρίζει πως ουδέποτε το υπολόγισε, γεγονός που προκύπτει και από τη συρρίκνωση της παράταξής του στο δημοτικό συμβούλιο: «Είναι γνωστό σε όλους ότι ως Δήμαρχος Μαραθώνος ουδέποτε υπολόγισα το πολιτικό κόστος, κάτι που αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των μελών της Δημοτικής μου παράταξης».
Στέφανος Κοκολογιάννης: H βεντέτα πίσω από τους πυροβολισμούς στο Ηράκλειο – Τι είχε συμβεί το 2012
Δριμύ κατηγορώ των δημοτικών συμβούλων
«Μετά από 4 χρόνια διοίκησης του ανίκανου δημάρχου, το συμβούλιο καλείται να αποφασίσει να φύγει η πολιτική χολέρα Ψινάκης και το συμβούλιο πρέπει να τον αποπέμψει», είπε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χατζηγιαννάκης.Ο ίδιος συνέχισε σε υψηλούς τόνους, λέγοντας ότι «αυτός ο κύριος δεν ήρθε για να φτιάξει, ήρθε γιατί ήταν τελειωμένος από παντού και νόμιζε ότι θα βρει βλάχους να κάνει ό,τι θέλει. γελοιποιεί τον ιστορικό τόπο. Απέδειξε ότι όχι ως δήμαρχος, αλλά ως άνθρωπος δεν αξίζει. Επιδίωξε δια του δήμου να ανέβει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Όπου ακούν Ψινάκη πρέπει να φεύγουν», είπε μεταξύ άλλων.
Παίρνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Σόμογλου, είπε μεταξύ άλλων για τον δήμαρχο Μαραθώνα: «Ακόμη και σήμερα σκηνοθετεί τον εαυτό του Αυτό το ανδρείκελο είχε το θράσος να αναρτά προσωπική του δήλωση στα social media και ν κάνει λόγο για συμπαράσταση. Μπορώ να του χρεώσω την παντελή έλλειψη σεβασμού στους ανθρώπους που χάθηκαν».
Ο δημοτικός σύμβουλος κ.Γεωργάτος είπε πως «η απαίτηση είναι αύριο το πρωί κιόλας να τον στείλουν στο καμένο του σπίτι μια ώρα αρχύτερα» και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν περίμενα ότι αυτός ο Δήμος θα έφτανε σε αυτή τη κατάντια. Λειτουργεί μόνο με τη προσπάθεια των δημοτικών υπαλλήλων. Υπέγραψα και εγώ για την παραίτηση του δημάρχου γιατί αυτός ο δήμαρχος δεν πόνεσε ποτέ αυτόν τον τόπο».
Η δημοτική σύμβουλος κ. Ρίζου περιέγραψε τον Ηλία Ψινάκη ως εκβιαστικό, απειλητικό και απόλυτο, ενώ εξέφρασε την αμφιβολία της ότι θα παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι η επόμενη μέρα στο δήμο απαιτεί συναίνεση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η συνεργασία της μαζί του ήταν ανύπαρκτη, ενώ πρόσθεσε: «Μας διέλυσε εξαρχής ασχολούμενος μόνο με την ίντριγκα που ήταν η δεύτερη φύση του».
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μπήκαν και περίπου 100 πολίτες του Δήμου και ζήτησαν την παραίτηση σύσσωμου του συμβουλίου.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]