Ακόμη, το ΣτΕ «πάγωσε» προσωρινά και το διαγωνισμό για την πρόσληψη 30 καθαριστριών με ατομικές συβάσεις εργασίας, στο νοσοκομείο Καλαμάτας.
Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει δυο εταιρείες οι οποίες είχαν καταθέσει αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων σε περιφερειακά Διοικητικά Δικαστήρια για:
α) Tη σύναψη 30 ατομικών συμβάσεων έργου, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας και τα υπαγόμενα σε αυτό παραρτήματά του,
β) την εκδήλωση ενδιαφέροντος σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου και γ) την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας.
Μαρκόπουλο: Βίντεο ντοκουμέντο από τις κινήσεις των δραστών λίγο πριν τη δολοφονία του 5χρονου
Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός στην Καλαμάτα αφορούσε την πρόσληψη 30 καθαριστριών στο γενικό νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας – Ξενώνας – ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας και το ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής.
Οι δυο εταιρείες είχαν ζητήσει να εισαχθούν οι αιτήσεις τους προς συζήτηση στο ΣτΕ, σύμφωνα με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης (νόμος 3900/2010), καθώς «τίθεται το γενικότερου ενδιαφέροντος ζήτημα της συμφωνίας προς το Σύνταγμα και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των διατάξεων του άρθρου 97 του ν. 4368/2016, το οποίο έχει συνέπειες για ευρύτερο κύκλο προσώπων». Πράγματι, το αίτημά τους έγινε δεκτό και εισήχθησαν οι υποθέσεις τους στο ΣτΕ.
Στη συνέχεια, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Ιωάννη Γράβαρη, διέταξε στην μια περίπτωση την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, με την οποία: 1) κυρώθηκαν οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων της αρμόδιας επιτροπής για την επιλογή προσωπικού καθαριότητας των χώρων του εν λόγω νοσοκομείου, του κέντρου Ψυχικής Υγείας, κ.λπ., 2) εγκρίθηκε η σύναψη και η υπογραφή των συμβάσεων μισθώσεως έργου και 3) εγκρίθηκε η σύναψη και η υπογραφή ατομικών συμβάσεων μισθώσεως έργου.
Παράλληλα, στην δεύτερη περίπτωση διατάχθηκε η μη έκδοση απόφασης για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας καθαριστριών.
Τέλος, οι δύο αυτές υποθέσεις θα εισαχθούν προς συζήτηση στο ΣτΕ και θα εκδοθούν οριστικές αποφάσεις.