Ενας -δήθεν- καθηγητής… Πανεπιστημίου, μία γυναίκα… σωματοφύλακάς της αλλά και ο σύζυγος της 46χρονης γυναίκας, που παρουσιαζόταν ως υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, είχαν συστήσει την ομάδα που έκανε «χρυσές» δουλειές στις πλάτες ανυποψίαστων πολιτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες που δέχτηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τον τρόπο δράσης της συγκεκριμένης γυναίκας, που είχε στήσει μεγάλο δίκτυο πανελλαδικά και κατάφερνε να εκμεταλλεύεται ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι είχαν μεγάλα χρέη.
Η 46χρονη μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσης συνέλεγε πληροφορίες για άτομα τα οποία αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, είτε λόγω χρεών στα δημόσια ταμεία είτε λόγω τραπεζικών οφειλών και τα προσέγγιζε. Σε ορισμένες περιπτώσεις τη βοηθούσαν… μελλοντολόγοι, αλλά και ιερομόναχοι, που είχαν πληροφορίες για πολίτες.
Η συγκεκριμένη μαζί με τους συνεργούς της υποσχόταν ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο με άμεση εκδίκαση των υποθέσεων, λύσεις σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέσω διακανονισμού με τις τράπεζες αλλά και ρυθμίσεις ταμειακών οφειλών, ακόμα και σε εξαιρετικά πολύπλοκες περιπτώσεις που «φάνταζαν αδύνατες» μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Κάποια από τα θύματά τους τα οποία είχαν υποθηκευμένα σπίτια όταν ζητούσαν βοήθεια της παρέδιδαν άλλα σπίτια τα οποία ήταν «καθαρά» από χρέη αλλά εκείνη εξαφανιζόταν και πάλι.
Οπως επισημαίνουν στον «Ε.Τ.» ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., η 46χρονη επικεφαλής της οργάνωσης έχει οφειλές πάνω από 1.000.000 ευρώ για ΕΝΦΙΑ, λόγω των δεκάδων σπιτιών που έχει συγκεντρώσει από την παράνομη δραστηριότητά της. Ορισμένα από αυτά είναι στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα ακόμη και στα Γιάννενα, όπως προέκυψε από σημειώσεις που βρέθηκαν σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη.
Κλήρωση Τζόκερ (24/12): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν
Η επικεφαλής της εγκληματικής ομάδας αρκετές φορές στην προσπάθειά της να είναι «πειστική» στα θύματά της «πουλούσε» υποτιθέμενες «στενές σχέσεις» με δημοσίους υπαλλήλους σε καίριες θέσεις, καθώς και με υπαλλήλους σε μυστικές υπηρεσίες που της παρείχαν «πληροφορίες», ενώ ακόμη εμφανιζόταν ως κάτοχος μεγάλης περιουσίας, μη έχουσα ανάγκη από αμοιβή για τις υπηρεσίες που θα τους παρείχε.
Αρκετές ήταν και οι περιπτώσεις που τα θύματά της, τα οποία δεν είχαν αντιληφθεί τους ψευδείς ισχυρισμούς τους, σύστηναν την ίδια και τους συνεργούς της σε τρίτα πρόσωπα που επίσης αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το κύκλωμα από το 2013 κατάφερε να εξαπατήσει τουλάχιστον είκοσι 20 άτομα, ενώ υπολογίζεται ότι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που υπερβαίνει τα 2.280.000 ευρώ σε μετρητά, τραπεζικές μεταφορές, τραπεζικές επιταγές, συναλλαγματικές, ακίνητη περιουσία, δικαστικές αξιώσεις από εικονική χορήγηση δανείων κ.λπ.
«Οι εκτιμήσεις μας αναφέρουν πως πρόκειται για μία ομάδα που έχει εξαπατήσει πάνω από 50 συμπολίτες μας και διερευνώνται αρκετές καταγγελίες έως σήμερα που έχουμε στα χέρια μας. Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, όπως επίσης και την εμπλοκή και άλλων ατόμων, εκτός από αυτούς που έχουμε στα χέρια μας», λένε χαρακτηριστικά στον «Ε.Τ.» ανώτατοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που έχουν γνώση των ερευνών.
Αναφορικά με τις συναντήσεις με τα υποψήφια θύματα η «επικεφαλής» φρόντιζε να γίνονται σε εξωτερικούς χώρους, εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία ή ακόμη και τα σπίτια των πολιτών. Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων έπαιρνε χρήματα και… εξαφανιζόταν.
Από τις έρευνες των αρχών σε σπίτια των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• πλήθος εγγράφων σχετιζομένων με υποθέσεις θυμάτων
• στρογγυλή σφραγίδα Δήμου
• κινητά τηλέφωνα
• ηλεκτρονικοί υπολογιστές
• εξωτερικοί σκληροί δίσκοι
• κοσμήματα και τιμαλφή
• το χρηματικό ποσό των 2.150 ευρώ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]