Kαθώς σκέφτεται την Νισρίν και την Μπεριβάν, το μυαλό της ταξιδεύει στην ζώη που άφησε πίσω της. «Η ζωή στο Κομπάνι ήταν πολύ ωραία. Οι άνθρωποι είχαν δουλειά, ο κόσμος είχε μια κανονική ζωή. Ο πόλεμος διέλυσε την πόλη. Μόνο ερείπια έχουν μείνει. Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν την πόλη και προσπαθούν να σωσουν τις ζωές και τα παιδιά τους. Τίποτα δεν έχει μείνει από την παλιά μας ζωή» δήλωσε στην κάμερα του euronews η Λάιλα Σάλεχ.
Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Στη Λάιλα Σάλεχ έχει χορηγηθεί άσυλο, όχι όμως και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της. Αυτό σημαίνει ότι είναι η μόνη που μπορεί να ταξιδέψει, κάτι πρακτικά αδύνατο λόγω της ηλικίας της.
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Solidarity Now» και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προσπαθούν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό.
Καιρός - Μαρουσάκης: «Προγνωστικό χάος» για την επερχόμενη κακοκαιρία στην Αττική
«Στόχος μας είναι να γίνει ότι είναι δυνατό, το γρηγορότερο δυνατό, ώστε όλοι μαζί οι άνθρωποι να μπορέσουν να ταξιδέψουν. Πρέπει όλοι να φτάσουν μαζί στην Γερμανία. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να τονίσουμε την ευαλωτότητα της κατάστασης για να κινηθούν οι διαδικασίες γρηγορότερα για όλους» υποστηρίζει η Βάλια Σαββίδου, υπεύθυνη τύπου και εκδηλώσεων του «Solidarity Now».
Οι εγγονές της Λάιλα Σάλεχ θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, όμως δεν έχουν τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά αεροπορικού εισιτηρίου. Στη Γερμανία έχουν παντρευτεί, έχουν αποκτήσει παιδιά, ενώ και οι δύο εργάζονται. Η Νισρίν και η Μπεριβάν μπορούν να βοηθήσουν τα «εγκλωβισμένα» μέλη της οικογένειας τους, να ξεκινήσουν μια καινούρια ζωή.
«Ένα ταξίδι που ξεκίνησε από το Κομπάνι της Συρίας με προορισμό την Γερμανία. Ένα ταξίδι που η Λάιλα Σαλεχ δεν μπορεί να κάνει μόνη, γι’ αυτό και ζητεί να δοθεί άσυλο στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του. Για την πρόσφυγα που μετρά 111 χρόνια ζωής, αυτή είναι μια μάχη με τον χρόνo» μεταδίδει από την Αθήνα, ο δημοσιογράφος του euronews, Απόστολος Στάικος.
Πηγή:euronews.com
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]