Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό ότι ο άνδρας είναι στέλεχος της Novartis. Ο 44χρονος πριν τη μετάβαση του στη Novartis, εργαζόταν σε εταιρεία πετρελαιοειδών, ενώ στη Novartis ήταν υπεύθυνος για το Galvus, φάρμακο για τον διαβήτη.
Ο Τσενεκίδης στο γραφείο των εισαγγελέων Εγκλημάτων Διαφθοράς έδωσε μία συγκλονιστική κατάθεση στην οποία αναφέρει τους λόγους που τον ώθησαν στην απόπειρα αυτοκτονίας.
Σύμφωνα με το «Εθνος» αναφέρει: «Κατά το διάστημα που προηγήθηκε μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, μια σειρά ατυχών γεγονότων μου δημιούργησαν δυσάρεστες σκέψεις και εμμονές. Αφορμή για αυτές ήταν ότι περί τα τέλη Νοεμβρίου ου ίδιου έτους μου γνωστοποιήθηκε από την εταιρεία ότι θα υποβληθώ σε εσωτερικό έλεγχο. Ειδικότερα είχα εμμονές ότι θα βρισκόμουν υπό συνεχή παρακολούθηση από την εταιρεία, με αποτέλεσμα να νιώθω ότι δεν μπορώ να επικοινωνήσω ελεύθερα με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου και τον κοινωνικό μου περίγυρο και εξαιτίας της έντονης πίεσης που ένιωθα αποπειράθηκα να αυτοκτονήσω, πέφτοντας από τον τελευταίο όροφο του Hilton. Τελικώς, έχοντας συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγό μου, η οποία προσπαθούσε να με ηρεμήσει, μιλώντας μου για τη νεογέννητη κόρη μας, μεταπείστηκα και χωρίς εμπλοκή ετέρου ατόμου παραδόθηκα στις αστυνομικές αρχές, οι οποίοι με οδήγησαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Ωράριο - Παραμονή Χριστουγέννων: Τι ώρα κλείνουν μαγαζιά και σούπερ μάρκετ
Η πράξη μου αυτή δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με την έρευνα που διεξάγεται από την ελληνική Δικαιοσύνη για την εταιρεία στην οποία εργάζομαι και δεν γνωρίζω τίποτα σχετικό με αυτήν. Όσον αφορά τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργείται από την εταιρεία, δεν γνωρίζω την πορεία του και μέχρι σήμερα δεν έχω κληθεί σχετικά. Θα ήθελα να προσθέσω ότι στο ξενοδοχείο μετέβην με το αυτοκίνητο της πεθεράς μου, την 1η Ιανουαρίου, κατά τις 4 το απόγευμα. Όλο το χρονικό διάστημα έως και την απόπειρά μου ήμουν μόνος και η μόνη επικοινωνία που είχα ήταν τηλεφωνικώς με τη σύζυγό μου και τους γονείς μου».
Θυμίζουμε ότι η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» αναφέρεται στον Νίκο Τσενεκίδη στην πρώτη κατάθεση της: «Η Novartis διατηρούσε τουλάχιστον από το 2007 λογαριασμό επ ονόματι PHARMA AG σε ελβετική τράπεζα πιθανώς τη UBS. Από τον λογαριασμό αυτόν γίνονταν πληρωμές με την κωδική ονομασία τύπου Β, ήτοι πληρωμές προς Έλληνες γιατρούς για εν μέρει ή συνολικά εικονικά συμβόλαια, που αφορούσαν τυπικά ομιλίες σε συνέδρια κλπ, τα οποία κάλυπταν στην πραγματικότητα αμοιβές γιατρών για την προώθηση των φαρμάκων της εταιρείας.
Ο λογαριασμός αυτός κινείτο με εντολές της GRUBER SUSANNE, η οποία ήταν διευθύντρια στο τμήμα Mso της Νοβάρτις Ελλάς από το 2007 έως το 2011 αν θυμάμαι καλά. Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας έπρεπε να συνυπογράφει και ο εκάστοτε μπραντ μάνατζερ της εταιρείας. Ενδεικτικά για το φάρμακο GALVUS, μπραντ μάνατζερ ήταν ο κ. Τενεκίδης. Αναφέρω αυτό το όνομα επειδή το 2016 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών, θεωρώντας ότι ο ίδιος θα αποτελούσε το εξιλαστήριο θύμα».
Διαβάστε επίσης:
Επικοινωνιακή ακροβασία Τσίπρα μεταξύ προανακριτικής και εξεταστικής για την Novartis
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]