Υπέρ και για τα δύο πρόσωπα τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η ΝΔ δήλωσε “παρών” για τον κ. Λεοντή και “κατά” για την κ. Τσατσαρώνη. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε “ναι” για τον κ. Λεοντή και “κατά” για την κ. Τσατσαρώνη. Το ΚΚΕ δήλωσε “παρών” και για τα δύο πρόσωπα. Το Ποτάμι δήλωσε “ναι” για τον κ. Λεοντή και “παρών” για την κ. Τσατσαρώνη. Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε “ναι” για τον κ. Λεοντή και “παρών” για την κ. Τσατσαρώνη. Η Χρυσή Αυγή ψήφισε “ναι” για τον κ. Λεοντή και “όχι” για την κ. Τσατσαρώνη.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι τίθεται θέμα διαφύλαξης του θεσμικού ρόλου του μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ.
«Παύλος Ντεγκρές»: Η πολιτική κόντρα στο αίτημα της τέως βασιλικής οικογένειας για ιθαγένεια και το παρασκήνιο
«Τη συρροή τόσων αρμοδιοτήτων τη βρίσκετε σωστή;», ήταν το ερώτημα που της έθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος απευθυνόμενος στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, ρώτησε, «βρίσκετε πως θα ήταν σωστή επιλογή, αν η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διόριζε στη συγκεκριμένη θέση την Ράνια Σβίγκου ή τον μακαρίτη Θοδωρή Μιχόπουλο;”».
«Είμαι τεχνοκράτης. Δεν είμαι σε κανένα κομματικό όργανο. Θα ήθελα να μου εξηγήσετε πως θα μπορούσα από την θέση μου στην ΕΡΤ να ωφελήσω τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ;», απάντησε η κ. Τσατσαρώνη, ενώ ο Νίκος Παππάς σχολίασε πως ούτε ο Λάμπης Ταγματάρχης ούτε ο Διονύσης Τσακνής, ούτε τώρα ο Χρήστος Λεοντής είχαν ένσημα και περγαμηνές ταύτισης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επέμεινε δε, ότι ο ίδιος δεν είναι ευάλωτος σε οποιαδήποτε κριτική περί επιλογών προσώπων με βάση κομματικές περγαμηνές.
«Στόχος μου είναι στόχος του είναι να ενώσω δυνάμεις για να μονιάσουν οι άνθρωποι που αποτελούν το δυναμικό της ΕΡΤ», είπε ο κ. Λεοντής και συμπλήρωσε πως αν καταλάβει ότι κάτι πάει στραβά, ο ίδιος θα είναι πρώτος που θα φύγει.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]