Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΝΝΕΔ για Θάνου: Στις Δημοκρατίες τέτοιοι διορισμοί γίνονται υπό το φως του ήλιου

Η ΟΝΝΕΔ με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρθηκε στον διορισμό της Βασιλικής Θάνου στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την ευχή της πως η κα. Θάνου θα εργαστεί ώστε να σταματήσουν επιτέλους οι επιθέσεις της κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη ενώ σχολίασε σκωπτικά πως  «συνήθως στις Δημοκρατίες αυτές οι αρμοδιότητες ανατίθενται υπό το φως του ηλίου και όχι μέσα στη νύχτα – για την ακρίβεια, όποτε ανατίθενται νύχτα, είθισται να μην ασκούνται προσηκόντως και επ’ ωφελεία της Δημοκρατίας και των πολιτών».

Αναλυτικά:

«Θα θέλαμε να συγχαρούμε την απερχόμενη Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων, θέτοντας τον εαυτό της στην υπηρεσία του Πρωθυπουργού της χώρας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα εργαστεί σκληρά προκειμένου να παύσουν άμεσα οι εκ μέρους της Κυβέρνησης καθημερινές άμεσες επιθέσεις και έμμεσες παρεμβάσεις  κατά του κύρους και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Εξάλλου, η παρούσα Κυβέρνηση έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι είναι κάθε λέξη του Συντάγματος – χωρίς να προσδιορίσει, βέβαια, τίνος Συντάγματος. Έχει αποδείξει, ειδικότερα, πόσο πολύ σέβεται την αρχή διάκρισης των εξουσιών και πόσο ξεκάθαρα προστατεύει τη Δικαιοσύνη από κάθε προσπάθεια επέμβασης στο έργο της – αρκεί, βέβαια, να μην στέκεται εμπόδιο στα (όποια) κυβερνητικά σχέδια. Είναι, τέλος, ξεκάθαρη η ικανοποίηση των Δικαστών και των Εισαγγελέων για τις εγγυήσεις που προσφέρουν στο Κράτος Δικαίου τα αρμόδια (και, κυρίως, τα αναρμόδια) κυβερνητικά στελέχη.

Με αυτά τα δεδομένα, η προσθήκη της κ. Θάνου στο ευρύτερο κυβερνητικό επιτελείο δεν μπορεί παρά να εγγυάται ακόμα καλύτερες μέρες. Ζητούμε συγγνώμη για την αργοπορημένη αντίδρασή μας, αλλά συνήθως στις Δημοκρατίες αυτές οι αρμοδιότητες ανατίθενται υπό το φως του ηλίου και όχι μέσα στη νύχτα – για την ακρίβεια, όποτε ανατίθενται νύχτα, είθισται να μην ασκούνται προσηκόντως και επ’ ωφελεία της Δημοκρατίας και των πολιτών».

Προτεινόμενα για εσάς

Τι άνθρωπος είναι αυτός τελικά;

Kon

Οριστικά εκτός Επιτροπής Ανταγωνισμού η Βασιλική Θάνου – Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ οι αιτήσεις της

Μιχάλης Μάρδας

Μαρινάκης στον Ε.Τ.: Ο κορωνοϊος δεν ανέστειλε ούτε περιόρισε τη δράση της ΟΝΝΕΔ

Μιχάλης Μάρδας

Παράδοση υγειονομικού υλικού στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα Αθηνών από την ΟΝΝΕΔ

Tinad

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με στελέχη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ για την εθελοντική αιμοδοσία

Μιχάλης Μάρδας

ΟΝΝΕΔ: Δεν μπορούμε να παίζουμε με την αγωνία των νέων παιδιών

Tinad

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επισκέπτεται τον Έβρο

Μιχάλης Μάρδας

Η ΟΝΝΕΔ ενεργά στο διάλογο για τα εμβόλια

Μιχάλης Μάρδας

Κέρδισε το στοίχημα της συμμετοχής και της ενότητας η ΟΝΝΕΔ

Δημήτρης Κατσάκος