Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ρεματιά και δεν απειλούνται σπίτια.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Κορώνης στην Μεσσηνία. [Διαβάστε εδώ σχετικά]
Σήμα κινδύνου από την Πολιτική Προστασία
Ο καύσωνας που πλήττει την χώρα έχει σημάνει συναγερμό σε πολλές περιοχές της χώρας για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Για τον λόγο αυτό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση. Σύμφωνα λοιπόν με τον συγκεκριμένο χάρτη υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα κεντρικά της Στερεάς Ελλάδας, την Εύβοια, τη Μαγνησία, τα νότια Επτάνησα αλλά και την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης.
Αλαλούμ με το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο - Πώς μπήκε και βγήκε το λουκέτο
Δείτε τον χάρτη:
Σήμα κινδύνου από την Πυροσβεστική: Ανοχύρωτη η χώρα απέναντι στις πυρκαγιές
«Ο καύσωνας αφαιρεί την υγρασία και αυξάνει την καύσιμη ύλη στα δάση. Αυτό σε συνδυασμό με τις ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα. Ας ελπίσουμε να μην κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Πορτογαλία».
Η φράση ανήκει σε αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος προσθέτει ότι η Αττική, δέκα χρόνια μετά τον πύρινο όλεθρο στην Πάρνηθα, είναι πιο αποψιλωμένη σε πυροσβεστικό προσωπικό από οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Η πύρινη λαίλαπα στην Πορτογαλία, που στοίχισε τη ζωή σε 64 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 204, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις πυροσβεστικές υπηρεσίες όλης της Ευρώπης.
Στην Ελλάδα η ηγεσία της Πυροσβεστικής έχει να αντιμετωπίσει ένα συνδυασμό προβλημάτων: τη μειωμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα λόγω ελλείψεων σε εναέρια μέσα και εξοπλισμό, την ανεπαρκή συντήρηση των οχημάτων και την «ασθμαίνουσα» δασοπροστασία από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί ο καύσωνας, που μετατρέπει τα δάση σε «πυριτιδαποθήκες» και κάνει τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής να χαρακτηρίζουν τις συνθήκες ως «ακραίες».