Για τον λόγο αυτό, πολλοί Βρετανοί έσπευσαν να επιρρίψουν την ευθύνη στον επισκέπτη καθηγητή του Πανεπιστημίου του Westminster για την κατάσταση της υγείας της βασιλικής οικογένειας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sunday Time», ο Ντίξον συνταγογραφεί το επιμήδιο, γνωστό ως «ζιζάνιο κατσίκας» για την στυτική δυσλειτουργία και το αρπαγόφυτο, γνωστό ως το «νύχι του διαβόλου», για όσους υποφέρουν από πόνους στους ώμους.
Dr Michael Dixon, King Charles’s doctor, is a fan of alternative medicine, including aromatherapy and reflexology, and has backed the use of homeopathy on the NHS. Who is he? ⬇️https://t.co/4ENYIcRuQa
— The Times and The Sunday Times (@thetimes) January 17, 2024
Το αρπαγόφυτο, γνωστό και ως «νύχι του διαβόλου», είναι ένα πολυετές φυτό και αποτελεί για πολλούς ένα σημαντικό φαρμακευτικό βότανο που ενδημεί στην αφρικανική ήπειρο. Στην Ευρώπη, το φυτό χρησιμοποιήθηκε μόλις τον 20ο αιώνα και για άλλους φαρμακευτικούς σκοπούς – ως διουρητικό, ως ηρεμιστικό, αλλά κυρίως ως φάρμακο για κάποιες εκφυλιστικές παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος.
Το επιμήδιο γνωστό και ως «ζιζάνιο κατσίκας», είναι ένα ανθοφόρο φυτό που λειτουργεί ως αφροδισιακό στη ομοιοπαθητική.
Το 2023, γιατροί και επιστήμονες είχαν περιγράψει στην εφημερίδα «Guardian» την απόφαση του βασιλιά Καρόλου να διορίσει τον Μάικλ Ντίξον ως επικεφαλής της βασιλικής ιατρικής ομάδας ως «ανησυχητική και ακατάλληλη».
Η κριτική που δέχτηκαν τα βρετανικά Ανάκτορα μετά τον διορισμό του Ντίξον δημιούργησε τέτοιο ντόρο, που το Παλάτι ένιωσε υποχρεωμένο να τοποθετηθεί. «Ο Δρ. Ντίξον δεν πιστεύει ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο. Αλλά η θέση του είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικές θεραπείες υπό τον όρο ότι είναι ασφαλείς, κατάλληλες και βασισμένες σε στοιχεία».
Υπέρμαχος της εναλλακτικής ιατρικής ο βασιλιάς Κάρολος
Και ο βασιλιάς Κάρολος είναι υπέρμαχος της εναλλακτικής ιατρικής. Γι’ αυτό και με τον νέο βασιλιά, ο Ντίξον δεν έχει πρόβλημα καθώς ο μονάρχης στηρίζει τις απόψεις του.
Ήδη από το 2004, ο Κάρολος (τότε ήταν 55 ετών), ο δρ. Μάικλ Ντίξον είχε βραβευτεί από κορυφαίους ειδικούς του καρκίνου στην Αγγλία, επειδή είχε υποστηρίξει δημοσίως την καθημερινή λήψη λίτρων χυμού φρούτων ως αποτελεσματική και εναλλακτική θεραπεία κατά του καρκίνου.
Ποιος είναι ο Δρα. Μάικλ Ντίξον
Σπούδασε Φιλοσοφία και Ψυχολογία, εκτός από Ιατρική. Πριν σπουδάσει Ιατρική στο Guy’s Hospital του Λονδίνου, έκανε σπουδές Φιλοσοφίας και Ψυχολογίας στην Οξφόρδη.
Από το 1984 εργάστηκε ως οικογενειακός γιατρός στην κομητεία του Ντέβον (νοτιοδυτικά της Αγγλίας), κατέχοντας και δευτερεύουσες θέσεις σε ερευνητικούς τομείς και ιατρικές επιτροπές.
Στην ιδιωτική του ζωή, είναι παντρεμένος με μια καλλιτέχνιδα, έχει τρία παιδιά και λατρεύει την κηπουρική και το ψάρεμα.
Ο προκάτοχος του Ντίξον στο Μπάκιγχαμ (πριν το 2014) ήταν ο γαστρεντερολόγος καθηγητής Σερ Χιου Τόμας από το νοσοκομείο Σεν Μέρι του Λονδίνου.
Ήταν προσωπικός γιατρός της εκλιπούσας Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, του συζύγου της, Φιλίππου καθώς και του ίδιου του Καρόλου, αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα.
Ειδήσεις σήμερα
Σεισμός ταρακούνησε τη Μελβούρνη
Καλιφόρνια: Νεκροί οι πέντε πεζοναύτες που αγνοούνταν μετά από συντριβή