Η μέθοδος αυτή, η οποία δοκιμάζεται τώρα σε ζώα, θα μπορεί να προστατεύει από τον νέο κορονοϊό για περίπου έξι μήνες με μία μόνο δόση και θα είναι συμπληρωματική στα μελλοντικά εμβόλια. Το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και η Regeneron προβλέπουν να ολοκληρώσουν ως τον Ιανουάριο τις δοκιμές τους σε ζώα και να ζητήσουν από τον FDA το «πράσινο φως» για δοκιμές σε ανθρώπους.
Εστίες υπερμετάδοσης εστίαση και γυμναστήρια
«Πάρτι» σε χώρους εστίασης και γυμναστήρια κάνει ο κορονοϊός, όπως αποκαλύπτουν οι «κινήσεις» 98 εκατομμυρίων κινητών τηλεφώνων.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από σημαντικά αμερικανικά πανεπιστήμια και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature» εξετάζει τις κινήσεις των κινητών τηλεφώνων σε σύγκριση με τα διαπιστωμένα κρούσματα σε διάστημα δύο μηνών σε αμερικανικές μεγαλουπόλεις. Οι ειδικοί κατέληξαν στη χαρτογράφηση των κινήσεων των πολιτών σε «σημεία ενδιαφέροντος» (εστιατόρια, εκκλησίες, γυμναστήρια, ξενοδοχεία, καταστήματα) σε 57.000 περιοχές.
Πούτιν: Ξεκινάει η μαζική παραγωγή του νέου πυραύλου Oreshnik - Τα επόμενα σχέδια του «Τσάρου»
«Οι αναλύσεις δείχνουν», γράφουν οι ερευνητές στη μελέτη τους, «ότι λίγα σημεία υπερμετάδοσης ευθύνονται για την πλειονότητα των λοιμώξεων».
Οι δημόσιοι χώροι που, σύμφωνα με αυτά τα μοντέλα, έχουν οδηγήσει σε μεγαλύτερη αύξηση των λοιμώξεων στις εξετασθείσες περιοχές, είναι τα εστιατόρια πλήρους χωρητικότητας, ενώ έπονται τα γυμναστήρια, οι καφετέριες και τα ξενοδοχεία. Περιορίζοντας, λοιπόν, την προσέλευση των πελατών στα εστιατόρια στο 20% της μέγιστης χωρητικότητάς τους, λέει η μελέτη, τα κρούσματα θα μειωθούν περισσότερο από 80%.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου