Ένα από αυτά έχει να κάνει με την καταγωγή αλλά και την πίστη της. Πιο συγκεκριμένα το «Jerusalem Post» σχολιάζει το θρησκευτικό παρελθόν της Κέιτ, με αφορμή τις προσευχές, που εξέφρασε δημόσια, ότι κάνει ο επικεφαλής της ιουδαϊκής θρησκείας στη Βρετανία.
«Τώρα που τελείωσε η γιορτή του Σαββάτου, συντάσσω τις ευχές μου με αυτές των Βρετανών και όλου του κόσμου, εκφράζοντας τη λύπη μου με την είδηση, ότι η Πριγκίπισσα της Ουαλίας παλεύει με τον καρκίνο, ελπίζοντας σε μια άμεση και πλήρη ανάρρωση», έγραψε ο ίδιος στα social media.
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων είχε ισχυριστεί την ιουδαϊκή καταγωγή της Κέιτ το 2013, φέρνοντας τότε αντιδράσεις για τη βασιλική οικογένεια, καθώς το παλάτι ανέφερε εξαρχής, ότι η Πριγκίπισσα ασπαζόταν τον Χριστιανισμό. Από την οικογένειά της, ωστόσο, προκύπτει ιουδαϊκή καταγωγή από την πλευρά της μητέρας της.
Σε άλλα νέα φίλος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ επιτίθεται στην πριγκίπισσα και στο παλάτι, χαρακτηρίζοντας τη σπαρακτική ανακοίνωσή της μέσω βίντεο ως «βορειοκορεατική προπαγάνδα».
Ο Κρίστοφερ Μπούζι, κατηγόρησε τη βασιλική οικογένεια, μέσω του Χ, ότι είπε ψέματα για τον καρκίνο της Κέιτ.
Mπλέικ Λάιβλι: Μηνύει συμπρωταγωνιστή της - Τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση
«Το παλάτι είπε ψέματα και ο βρετανικός Τύπος τους βοήθησε με χαρά να τα πουν», ανέφερε ο Μπούζι στην ανάρτησή του την Παρασκευή.
«Οι αμέτρητοι τίτλοι «θεωρίας συνωμοσίας», ενώ γνωρίζαμε ότι πολλά από αυτά που λέγονταν ήταν αληθινά. Πρόκειται πραγματικά για προπαγάνδα τύπου Βόρειας Κορέας», κατέληξε η ανάρτηση.
Κέιτ Μίντλετον: Τα σενάρια συνωμοσίας, τα βρετανικά tabloids και το σοβαρό πρόβλημα υγείας
Οι τελευταίες και πλέον προωθημένες πληροφορίες σχετικά με τον τύπο καρκίνου της Κέιτ Μίντλετον εντοπίζουν τη νόσο στο παχύ έντερο. Λόγω της παροιμιώδους μυστικοπάθειας που περιβάλλει παγίως τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για ζητήματα υγείας, η αναφορά στον καρκίνο του παχέος εντέρου δεν επιβεβαιώνεται, ούτε διαψεύδεται επισήμως. Παραμένει μια διαρροή – και, μάλιστα, προερχόμενη όχι από τις συνήθεις πηγές, δηλαδή τον βρετανικό Τύπο, τα ταμπλόιντ κ.λπ., αλλά από τον Μαρκ Ρος, έναν Βέλγο δημοσιογράφο, εξειδικευμένο στο «ρεπορτάζ Μπάκιγχαμ», ο οποίος, μιλώντας στο γαλλικό «Gala», εσκεμμένα ή μη, αποκάλυψε μια πολύ πιο περίπλοκη κατάσταση για την υγεία της πριγκίπισσας, ακόμη και από τον καρκίνο. Διότι ο Ρος έκανε λόγο για δύο διαφορετικές όψεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κέιτ Μίντλετον. Το ένα είναι η υστερεκτομή. Το δεύτερο, ο καρκίνος του παχέος εντέρου.
Εκτός από τις ευλογοφανείς υποθέσεις, οι οποίες με τη σειρά τους βασίζονται σε ανεπίσημες πληροφορίες, η πριγκίπισσα της Ουαλίας στον σύντομο βιντεοσκοπημένο μονόλογό της την Παρασκευή 22 Μαρτίου, δήλωσε πως η χημειοθεραπεία έχει ήδη ξεκινήσει -κατ’ οίκον, όχι σε κάποιο νοσοκομείο- και ότι, στην τρέχουσα φάση τουλάχιστον, η κατάστασή της είναι σταθερή και η ίδια «νιώθει ΟΚ». Πάντως, εκτός από τα αμιγώς ιατρικά ζητήματα, η λιτή εξομολόγηση της Κέιτ, αφενός κατέρριψε διαμιάς κάθε φήμη και κάθε συνωμοσιολογική φαντασιοκοπία από τις δεκάδες που κυκλοφορούσαν σε ρυθμό κλιμακούμενου παροξυσμού ανά τα ΜΜΕ και τα social media της οικουμένης, επί δυόμισι μήνες περίπου. Αφετέρου, όμως, η απευθείας αποκάλυψη περί του καρκίνου, μαζί με την αυθόρμητη και αναμενόμενη συγκίνηση και τη συμπόνοια που προκάλεσε σε όλο τον κόσμο, έγινε έναυσμα για τη δημιουργία ενός θεαματικού κύματος έντονου ενδιαφέροντος για τη διάγνωση του καρκίνου, ένα ζήτημα υγείας το οποίο, λίγο-πολύ, αντιμετωπίζεται γενικώς ως ταμπού.
Κέιτ Μίντλετον: Έκανε τη διαφορά
Επ’ αυτού είναι χαρακτηριστικό ότι, αμέσως μετά το βιντεο-διάγγελμα της Κέιτ Μίντλετον, από το απόγευμα της Παρασκευής έως και την Κυριακή που ακολούθησε, καταγράφηκαν περί τις 100.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα του κορυφαίου οργανισμού της Βρετανίας για την ενημέρωση και υποστήριξη του κοινού σχετικά με τον καρκίνο, του Macmillan Cancer Support.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του οργανισμού, σημειώθηκε ιστορικό ρεκόρ επισκεψιμότητας, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020, όταν οι Βρετανοί πολίτες, μαζικά, αναζητούσαν εναγωνίως πληροφορίες για την COVID-19. Υπ’ αυτή την έννοια, ο καρκίνος της Κέιτ προσέλκυσε περισσότερο ενδιαφέρον ακόμη και από την πανδημία, ακόμη και τον καρκίνο του βασιλιά Καρόλου III, ένα γεγονός που επίσης συγκλόνισε τους Βρετανούς, όχι όμως στις διαστάσεις τις οποίες προσέλαβε η ασθένεια της νύφης του.
Ειδήσεις σήμερα
Αρκάς και Πρωταπριλιά – Σκίτσο «γροθιά» για τους Έλληνες και το ψέμα [Εικόνα]