Αυτό δήλωσαν πολλοί στην ανταποκρίτρια του BBC που τους επισκέφθηκε προ ημερών 300 χιλιόμετρα από την Τσενάι, την πλησιέστερη πόλη, και περίπου 14.000 χιλιόμετρα από την Ουάσιγκτον. Τι κι αν η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ που πήρε το δαχτυλίδι της διαδοχής από τον πρόεδρο να αναμετρηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ για τον προεδρικό θώκο στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, δεν έχει πατήσει το πόδι της στο χωριό;
Οι παππούδες της Κάμαλα από την πλευρά της μητέρας της, Σιαμάλα Γκοπαλάν, γεννήθηκαν κι έζησαν εκεί πριν μετακομίσουν στην Τσενάι, απ’ όπου το 1958 η νεαρή Σιαμάλα έφυγε για σπουδές βιοϊατρικής στην Αμερική. Το 2009 η Κάμαλα και η αδελφή της επέστρεψαν στην Τσενάι για να σκορπίσουν τις στάχτες της μητέρας τους στην πρώτη της πατρίδα.
Οι χωρικοί στο Θουλασεντχραπουράμ ελπίζουν πως κάποια μέρα θα φτάσει μέχρι τη γενέτειρα των παππούδων της ή θα αναφέρει το χωριό τους σε μια ομιλία της.
Για την ώρα έχουν υψώσει ένα τεράστιο πανό με το προφίλ της στην κεντρική πλατεία και μοιράζουν γλυκά στους επισκέπτες για το χαρμόσυνο νέο.
«Είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν. Κάποτε οι Ινδοί κυβερνούνταν από ξένους, τώρα Ινδοί κυβερνούν ισχυρά έθνη» δήλωσε στο BBC o κ. Κρισναμούρθι, συνταξιούχος διευθυντής τράπεζας.
Γυναίκες του χωριού είπαν πως η Χάρις είναι ένα σύμβολο ότι «οι γυναίκες μπορούν να καταφέρουν τα πάντα όπου κι αν βρίσκονται». Το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου θα έχουν ετοιμάσει δύο από τα αγαπημένα της πιάτα. Το χωριό σχεδιάζει τρικούβερτο γλέντι με πυροτεχνήματα, όπως εκείνο που στήθηκε όταν η Χάρις έγινε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.
Ειδήσεις σήμερα
Ο φονικός τυφώνας Γκέμι βυθίζει φορτηγό πλοίο ανοικτά της Ταϊβάν
Θα μπορούσαν τα drone των Χούθι να πλήξουν την Ευρώπη;
Πόλεμος στο Σουδάν: Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τον ΟΗΕ να επεκτείνει το εμπάργκο όπλων σε όλη τη χώρα
Τραμπ κατά της Χάρις – «Τρελή της Αριστεράς, τάσσεται υπέρ της «εκτέλεσης μωρών»»
Τζο Μπάιντεν: «Αποσύρθηκα για να ενώσω το κόμμα και το έθνος»