«Γέμισαν πάνω από σαράντα πλατείες της χώρας. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προβληματιστεί, όχι μόνο σχετικά με τα συνδικάτα, αλλά με το ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι αυτή την στιγμή ζητούν μια σαφή αλλαγή πορείας», δήλωσε από την Νάπολη ο Πιερπάολο Μπομπαρντιέρι, επικεφαλής του συνδικάτου Uil.
Ο γραμματέας της συνδικαλιστικής οργάνωσης Cgil Mαουρίτσιο Λαντίνι, ο οποίος βρίσκεται στην Μπολόνια, ζήτησε από την κυβέρνηση Μελόνι «να μπλοκάρει με ειδικό νόμο τις απολύσεις, όπως συνέβη στην περίοδο του κορονοϊού». «Διαφορετικά είμαστε έτοιμοι να κινητοποιηθούμε για να μην κλείσουν άλλες βιομηχανίες και να μην υπογραφούν νέες απολύσεις», πρόσθεσε ο Λαντίνι.
Τραμπ: Κατανοώ την αντίθεση της Ρωσίας στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ - Έλεγαν χρόνια ότι είναι κόκκινη γραμμή
Σύμφωνα με τα ιταλικά συνδικάτα, υπάρχει ορατός κίνδυνος ύφεσης σε τομείς όπως αυτοί του αυτοκινήτου και της υφαντουργίας ενώ, όπως υπογραμμίζουν, «παρά τα όσα λέει η κυβέρνηση, η χώρα διανύει τον δέκατο ένατο μήνα αδιάκοπης μείωσης της βιομηχανικής παραγωγής».
Από την Σικελία, τα μέλη του συνδικάτου Cgil προσθέτουν ότι «δεν απεργούν από προκατάληψη κατά της κυβέρνησης, αλλά για να στηρίξουν ένα διαφορετικό όραμα για την Ιταλία, με κύρια σημεία αναφοράς την κοινωνική δικαιοσύνη και την ελευθερία».
Στην πορεία των συνδικάτων, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τορίνο, συμμετέχουν και πολλές οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών. «Πρέπει να σταματήσουμε την βία. Ελεύθερες να διαλέγουμε για την εργασία, την υγεία και την αυτοδιάθεση», γράφει ένα από τα μεγαλύτερα πανό.
Ειδήσεις σήμερα
Eurostat: Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Νοέμβριο – Επιμένουν οι αυξήσεις των τιμών
ΔΕΗ: Στα 15,5 σεντς το πράσινο τιμολόγιο Δεκεμβρίου
Euroleague: Η στιγμή της επίθεσης του οπαδού της Παρτίζαν στον Μπαρτζώκα [βίντεο]