Το ψήφισμα που κατέθεσε το Λαϊκό Κόμμα περιελάμβανε 15 σημεία σχετικά με τις γεωπολιτικές εξελίξεις, ένα εκ των οποίων ήταν η τουρκική προκλητικότητα κατά της χώρας μας. Συγκεκριμένα, στο σημείο οκτώ του ψηφίσματος, αναφέρεται: «Καλούμε την κυβέρνηση να υποστηρίξει την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και να καταδικάσει την τουρκική παρεμπόδιση, καθώς και να καταδικάσει την απειλή σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας».
Οι βουλευτές του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος, καθώς και αυτοί του ακροδεξιού VOX τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος. Ωστόσο, τα κόμματα της συγκυβέρνησης (PSOE και Podemos) δεν υπερψήφισαν την πρόταση, διαλέγοντας όμως διαφορετικές στάσεις.
Συγκεκριμένα, το σοσιαλιστικό PSOE ψήφισε «Όχι» στην πρόταση, ενώ οι Podemos επέλεξαν τον δρόμο της αποχής. Έτσι, το ψήφισμα δεν υιοθετήθηκε.
Νιγηρία: 67 άτομα νεκρά, ανάμεσά τους παιδιά, σε χριστουγεννιάτικες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις
Πάντως, η διαφοροποίηση των Podemos από τον πλειοψηφικό εταίρο της κυβέρνησης έφερε ένα αρκετά βαθύ «ρήγμα» στην κυβέρνηση συνεργασίας της Ισπανίας. Μάλιστα, τα μέσα ενημέρωσης της χώρας κάνουν λόγο για «εμφανείς και βαθιές διαφορές εντός της κυβέρνησης συνασπισμού». Στα ίδια δημοσιεύματα, τονίζεται πως αυτές οι διαφορές έχουν αρχίσει να είναι ιδιαίτερα έντονες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
Ειδήσεις σήμερα
Πάτρα: Το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον μαρτυρικό θάνατο της Μαλένας και της Ιριδας
Σοκ από τη Eurostat: Στο 12% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο