Το παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε χθες ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα και θα παραμείνει στο νοσοκομείο έως και δύο εβδομάδες.
Η Κέιτ Μίντλετον εισήχθη την Τρίτη στο The London Clinic, ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο κεντρικό Λονδίνο.
Το Sky News αναφέρει ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, η προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση ήταν ρουτίνας και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η πριγκίπισσα δεν έχει να κάνει με καρκίνο. Οι νεότερες πληροφορίες για την Κέιτ ανέφεραν ότι τα πηγαίνει καλά.
Ο Δρ Ντέιβιντ Λόιντ, γενικός ιατρός με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε ωστόσο στο Sky News ότι έως και δύο εβδομάδες είναι «αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο για μια προγραμματισμένη επέμβαση».
Είπε ότι το μεγάλο χρονικό διάστημα δείχνει ότι «δεν πρόκειται για κάτι μικρό» και ότι τέτοιες μεγάλες παραμονές σε νοσοκομεία θα μπορούσαν να υποδηλώσουν ακόμη και επεμβάσεις τόσο σοβαρές όσο η αφαίρεση ενός οργάνου.
Οι πιο συνηθισμένες επεμβάσεις στην κοιλιά, είπε, είναι για προβλήματα σκωληκοειδούς απόφυσης και χοληδόχου κύστης, μαζί με τις υστερεκτομές.
Το παλάτι δεν έχει πει ακριβώς σε τι είδους χειρουργική επέμβαση έχει υποβληθεί η πριγκίπισσα.
Η Κέιτ Μίντλετον δεν αναμένεται να επιστρέψει στα βασιλικά της καθήκοντα πριν από το Πάσχα, ενώ ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πρόκειται να αναβάλει τις υποχρεώσεις του όσο η σύζυγός του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν επίσης χθες ότι ο βασιλιάς Κάρολος πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση για υπερπλασία προστάτη την επόμενη εβδομάδα.
Την επίθεση στο Μαγδεμβούργο καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Η κατάσταση του 75χρονου μονάρχη είναι καλοήθης, αλλά οι δημόσιες υποχρεώσεις του θα αναβληθούν όσο αναρρώνει μετά την επέμβαση.
Ο βασιλιάς Κάρολος ήταν πρόθυμος να μοιραστεί τις λεπτομέρειες της διάγνωσής του για να ενθαρρύνει άλλους άνδρες, που μπορεί να αντιμετωπίζουν συμπτώματα, να εξεταστούν, σύμφωνα με το Sky News.
Κέιτ Μίντλετον: Η Ελληνίδα κειμενογράφος στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την υγεία της
Η πριγκίπισσα Κέιτ πρωταγωνιστεί στα διεθνή μέσα, με ελάχιστες ωστόσο πληροφορίες για το χειρουργείο στην κοιλιακή χώρα να έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
«Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Το χειρουργείο ήταν προγραμματισμένο, μπήκε δύο ημέρες πριν το χειρουργείο για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Είναι καλά, έχει ακυρώσει όλες τις εμφανίσεις της μέχρι το Πάσχα», ανέφερε στην τηλεόραση του MEGA η Αριάδνη Μανέτα που εργάζεται ως κειμενογράφος για τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
«Για την πριγκίπισσά της Ουαλίας έχουμε κάποιες λεπτομερείς ξέρουμε πως δεν είναι καρκίνωμα δεν σχετίζεται με καρκίνο, δεν ξέρουμε ακριβώς τι έγινε με την εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα. Για τον Βασιλιά Κάρολο δεν ξέρουμε ακριβώς αναφορικά με την νοσηλεία του που πιστεύουμε πως θα είναι την επόμενη εβδομάδα, είναι μία διαδικασία δεν ξέρουμε πόσο θα επηρεάσει την εργασία του», αναφέρει το BBC.
Aπό την πλευρά του το CNN σχολίασε: «Ήταν μία έκπληξη, η Κέιτ έμοιαζε υγιέστατη, φαινόταν φανταστική όταν την είδαμε τελευταία φορά στους βασιλικούς καθήκοντα όταν την είδαμε τα Χριστούγεννα με την βασιλική οικογένεια και τώρα αυτά τα νέα σήμερα πως πήγε σε κλινική στο Λονδίνο και είχε μία εγχείρηση χαμηλά στην κοιλία εχθές και θα παραμείνει για 10 – 14 ημέρες και δεν περιμένουμε να την δούμε πάλι σε βασιλικά καθήκοντα έως το Πάσχα που είναι μία μακρά περίοδος ανάρρωσης».
Τι μπορεί να συμβαίνει όμως με την υγεία της Κέιτ Μίντλετον;
Το πρόβλημα υγείας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει χειρουργικά η Κέιτ Μίντλετον, «μπορεί να είναι κάτι που την ενοχλούσε σε όλη της τη ζωή και δεν έχει καταφέρει να το λύσει ή ένα θέμα που προέκυψε πρόσφατα» αναφέρει η γενική γιατρός, Ζο Γουίλιαμς, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Sun».
Ωστόσο, «δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο είναι περισσότερο απ’ ό,τι θα περιμέναμε κανονικά… Είναι η μέλλουσα βασίλισσα, οπότε οι γιατροί θα είναι προσεκτικοί».
«Όλοι ελπίζουμε ότι πρόκειται για κάτι μικρό και ότι πρόκειται για μια απλή χειρουργική επέμβαση, αλλά τα μέτρα προφύλαξης είναι σοφά. Με οτιδήποτε ιατρικό δεν μπορείς ποτέ να είσαι απόλυτα σίγουρος για το πώς θα πάνε τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να έχει αρκετό χρόνο ανάρρωσης και να μην είναι πολύ αγχωτικό για την ίδια και την οικογένειά της» πρόσθεσε.
Το παλάτι του Κένσινγκτον πάντως έσπευσε να επισημάνει πως δεν πρόκειται για καρκίνο, γράφει ο βρετανικός Τύπος.
Κέιτ Μίντλετον: Το κορυφαίο αντικαρκινικό κέντρο και οι εξέχουσες προσωπικότητες που έχουν βρεθεί στην κλινική που την περιθάλπει
Στο ιδιωτικό θεραπευτήριο London Clinic υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά η Κέιτ Μίντλετον, όπου θα παραμείνει νοσηλευόμενη για 14 ημέρες.
Πρόκειται για το νοσοκομείο που επισκέπτονται εδώ και δεκαετίες τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αλλά και κορυφαίοι πολιτικοί και διασημότητες.
Η Κλινική του Λονδίνου άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της το 1932. Ήταν το “πνευματικό παιδί” μιας ομάδας γιατρών της Harley Street που ξεκίνησαν να σχεδιάζουν ένα νέο νοσηλευτικό ίδρυμα χρησιμοποιώντας τα υψηλότερα ιατρικά πρότυπα της εποχής.
Η εγκατάσταση ανέφερε ότι μπορούσε να θεραπεύσει 155 παθήσεις, με εκατοντάδες διαθέσιμες θεραπείες, εξετάσεις και ελέγχους.
Στον κατάλογο των επιφανών ασθενών της περιλαμβάνονται η βασίλισσα Ελισάβετ, ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, η αδερφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, η σταρ του Χόλιγουντ Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι.
Η κλινική διαθέτει ένα κορυφαίο αντικαρκινικό κέντρο που φιλοξενεί ασθενείς για χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες και άλλες θεραπείες.
Φημίζεται για την παροχή της ακτινοθεραπείας “CyberKnife” για ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, της τεχνολογία “SpyGlass” για ασθενείς που χρειάζονται ενδοσκόπηση και της ανοσοθεραπείας CAR-T για καρκινοπαθείς.Το 2019, παρουσίασε ένα εξειδικευμένο κέντρο για τη ρομποτική χειρουργική.
Οι ασθενείς έχουν τη δική τους υπηρεσία θυρωρού, ενώ ο σεφ του νοσοκομείου διευθύνει μια κουζίνα που σερβίρει ψάρια από την Κορνουάλη και κρέας από την αγορά Smithfields.
Από τη δεκαετία του 1980, ορισμένα από τα κτίρια του χώρου έχουν εγκαινιαστεί επίσημα από μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Ο βασιλιάς Κάρολος, τότε πρίγκιπας της Ουαλίας, εγκαινίασε το τμήμα φυσιοθεραπείας το 1989, ενώ η πριγκίπισσα Μαργαρίτα εγκαινίασε τη μονάδα μαγνητικής τομογραφίας το 1991 και η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ παρουσίασε μια νέα μονάδα για τον καρκίνο το 2010.
Ο πρίγκιπας Φίλιππος εισήχθη στην κλινική για κάτι που περιγράφηκε ως “κοιλιακές εξετάσεις” το 2013, ενώ η πριγκίπισσα Μαργαρίτα νοσηλεύτηκε εκεί το 1980 για να αφαιρεθεί μια καλοήθης δερματική βλάβη.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Express» σχετικά με τον λόγο για τον οποίο η μέλλουσα βασίλισσα της Βρετανίας μπορεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να χρειαστεί να απουσιάσει από τα βασιλικά της καθήκοντα σχεδόν επί τρεις μήνες, η καθηγήτρια Ντέμπορα Λι δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Για μία χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο νοσοκομείο για τέσσερις έως επτά ημέρες. Αν κάποιος κάνει την επέμβαση λαπαρασκοπικά, ο χρόνος νοσηλείας μειώνεται σε 2 με 3 ημέρες. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι ακριβώς έχει συμβεί. Εάν ένας ασθενής πρέπει να πάει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι πιθανό η παραμονή του στο νοσοκομείο να είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Μπορεί να χρειαστούν δύο μήνες ή και περισσότερο για να νιώσει ο ασθενής άνετα και να μπορεί να κινείται κανονικά μετά».
Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα «The Sun», που σχολιάζει την ημερομηνία επιστροφής της Κέιτ στα βασιλικά της καθήκοντα, εάν η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναρρώσει, με βάση το πρόγραμμα, τότε η πρώτη της βασιλική δέσμευση θα μπορούσε να είναι στην οικογενειακή τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ την Κυριακή του Πάσχα.
Ειδήσεις σήμερα
Καιρός: Πού θα πέσουν χιόνια το Σαββατοκύριακο – Τι λένε οι κορυφαίοι μετεωρολόγοι [βίντεο]
Μεσολόγγι: Πώς κατέληξε στη φυλακή ο 50χρονος κρεοπώλης – Παραμένει εξαφανισμένος ο Μπάμπης