Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, ακόμη 4 άτομα φέρονται να έχουν καταλήξει σε χειροπέδες. Η σύλληψή του έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη.
Ο Γκόρος και ένα άλλο άτομο που ταυτοποιήθηκε ως Mihallaq Bonjaku συνελήφθησαν, ενώ άλλα τρία τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως αναφέρει το himara.gr. Έτσι, αναφέρεται ότι οι συλλήψεις σχετίζονται με τη στρατηγική επενδυτική ιδιότητα του Artan Gaçi, συζύγου της πρώην υπουργού Εξωτερικών και πρώην υπουργού Άμυνας της Αλβανίας, Olta Xhaçka.
Από την άλλη, ο Mihallaq Bonjaku, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε κλαπεί η περιουσία του, ή μάλλον ένα μέρος της περιουσίας, για το οποίο ο Artan Gaçi, είχε κηρυχθεί στρατηγικός επενδυτής και είχε ξεκινήσει την κατασκευή πολυτελούς θερέτρου. Όπως δηλώνει, η περιουσία του ήταν περιφραγμένη και δεν του επέτρεπαν να μπει μέσα.
Ο Γκέργκι Γκόρο συνελήφθη σε μπαρ στις Δρυμάδες, ενώ την ώρα της σύλληψής του ήταν παρών και εισαγγελέας.
Θυμίζουμε ότι ο Γκόρο παρέμεινε στη θέση του δήμαρχος της Χειμάρρας, παρόλο που έχασε τις εκλογές της 14ης Μαΐου από τον Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κρατείται στη φυλακή για εξαγορά ψήφων.
Θυμίζουμε πως το 2017 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο τότε υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είχε αφαιρέσει την Ελληνική υπηκοότητα από τον τότε δήμαρχο Χειμάρρας Γιώργο Γκόρο αλλά και σε Δημοτικούς Σύμβουλους και δημογέροντες (κοινοτάρχες) του Δήμου Χειμάρρας, δημόσιους υπαλλήλους και μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ράμα, που πρωτοστατούν στην υφαρπαγή περιουσιών που ανήκουν σε ομογενείς και σήμερα θεωρούνται «φιλέτα» της -λεγόμενης –αλβανικής Ριβιέρας .
Ο Γκιόργκι που έγινε Γιώργος
Τα προηγούμενα χρόνια η αθρόα απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε χιλιάδες Αλβανούς υπηκόους ελληνικής καταγωγής, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις -κατ’ επίφαση ομογενών- που όχι μόνο δηλώνουν «Αλβανοί» αλλά συνεργάζονται κατά των συμφερόντων της ελληνικής μειονότητας.
Ο δήμαρχος Χειμάρρας Γκιόργκι Γκόρο, του Σωκράτη και της Σεμινέ, είχε λάβει ελληνική ταυτότητα το 2014 από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, δηλώνοντας ψευδώς ως τόπο μόνιμης διαμονής τα… Ιωάννινα.
Να σημειωθεί πως την ίδια περίοδο που το ελληνικό κράτος παραχωρούσε την ελληνική ιθαγένεια στον κ. Γκόρο -ως ομογενή αλλοδαπό- ο ίδιος ως δήμαρχος Χειμάρρας -και δηλωμένος Αλβανός- συναινούσε στα σχέδια της κυβέρνησης Ράμα για εθνοτική και πολιτιστική αλλοίωση της περιοχής, επιβάλλοντας στο πλαίσιο του αλβανικού «Καλλικράτη» συνένωση με τον μουσουλμανικό δήμο Βράνιστα. Έτσι πέτυχε και την επανεκλογή του στον Δήμο Χειμάρρας στις δημοτικές εκλογές του 2015.
Να σημειωθεί πως παλαιότερα ο κ. Γκόρος μπαινόβγαινε ελεύθερα στην Ελλάδα -ως «σοσιαλιστής»- έχοντας επίσημες επαφές με το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, επιδεικνύοντας την ελληνική του ταυτότητα στα σύνορα.
Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, έκπτωτος κηρύσσεται: Όποιος ανέλαβε δημόσια υπηρεσία σε αλλοδαπό κράτος και, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης προς αυτόν να απόσχει εντός οριζόμενης προθεσμίας από την υπηρεσία αυτή, ως αντίθετη προς τα συμφέροντα της χώρας, εμμένει σε αυτή. Επίσης. Όποιος κατά τη διαμονή του στην αλλοδαπή ενήργησε προς όφελος αλλοδαπού κράτους πράξεις ασυμβίβαστες προς την ιδιότητα του Έλληνα και αντίθετες προς τα συμφέροντα της Ελλάδας.
Η έκπτωση από την ελληνική ιθαγένεια, απαγγέλλεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, μετά από αιτιολογημένη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ιθαγένειας, η δε απώλεια της ιθαγένειας επέρχεται από τη δημοσίευση της απόφασης αυτής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ειδήσεις σήμερα
Πάτρα: Έσερναν από τα μαλλιά 14χρονη – Νέα καταγγελία για bullying σε βάρος μαθήτριας
ΣΥΡΙΖΑ: Να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία άμεσα στη δικαιοσύνη τα δήθεν στοιχεία που επικαλείται