Σύμφωνα με το ΒΒC, η συγκεκριμένη πολεμική τέχνη έχει τις ρίζες της στην αρχαία Κίνα και για τις ανάγκες της συγκεκριμένης τεχνικής οι γυναίκες προβαίνουν σε μία σειρά από διαφορετικές άοπλες κινήσεις, αλλά και χρήσης όπλων, όπως αστραφτερών ασημένιων σπαθιών με τα οποία «σχίζουν» τον αέρα.
H αρχηγός της ομάδας, Sima Azimi, διδάχτηκε το Wushu στο Ιράν, όπου οι επιδόσεις της, της «χάρισαν» ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο σε αγώνες. Πλέον, ζει στην Καμπούλ και διδάσκει τη συγκεκριμένη πολεμική τέχνη στις νεαρές μαθήτριές της, ενώ και η ίδια προπονείται σκληρά υπό την καθοδήγηση και την υποστήριξη του πατέρα της. «Η φιλοδοξία μου είναι να δω τις μαθήτριές μου να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες και να κερδίζουν μετάλλια για τη χώρα τους», λέει.
Παρά τη δημοτικότητα των πολεμικών τεχνών στο Αφγανιστάν, ο γυναικείος αθλητισμός είναι αρκετά περιορισμένος. Όλες οι γυναίκες που προπονούνται στο Shaolin Wushu club, είναι «Χαζάρα» μέλη δηλαδή μιας εθνοτικής ομάδας κυρίως σιιτών, που μιλά περσικά, και συχνά δέχεται επιθέσεις κυρίως από μαχητές του Ισλαμικού κράτους. Οι «Χαζάρα» έχουν πιο φιλελεύθερες απόψεις και παραδόσεις, παρέχοντας στα κορίτσια την ελευθερία να κυκλοφορούν εκτός σπιτιού και να ασχολούνται με τον αθλητισμό.
Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι το Αφγανιστάν είναι μια χώρα όπου οι γυναίκες καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίζουν παρενοχλήσεις και κακοποίηση. Υπάρχουν πολλοί που μας παρενοχλούν, αλλά τους αγνοούμε και επικεντρωνόμαστε στον στόχο μας», λέει η Shakila Muradi.