Ο Χαρίρι έχασε την ζωή του στις 14 Φεβρουαρίου του 2005 από βόμβα που εξερράγη σε βανάκι και ενώ ο ίδιος περνούσε από το σημείο επιβαίνοντας στο πρωθυπουργικό του όχημα, και συνοδευόμενος από πομπή αυτοκινήτων.
Η έκρηξη δημιούργησε κρατήρα στην μέση του δρόμου, πλήττοντας και άλλα οχήματα και καταστήματα που βρίσκονταν στη γύρω περιοχή.
Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Χαρίρι υπηρέτησε ως Πρωθυπουργός του Λιβάνου 5 φορές ύστερα από τον εμφύλιο (1975-1990).
Το 2004, αφού έληξε η τελευταία του θητεία, ο Χαρίρι τάχθηκε με την αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας την απόσυρση των συριακών στρατευμάτων από τη χώρα του, στην οποία αυτά βρίσκονταν από το 1976.
Τον θάνατό του ακολούθησαν πολυπληθείς διαμαρτυρίες στη Βηρυτό και άλλα μέρη από πολίτες που συμμερίζονταν τις απόψεις του σχετικά με το ζήτημα.
Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση της χώρας παραιτήθηκε δύο μήνες μετά την δολοφονία του Χαρίρι και οι Σύριοι στρατιώτες αποσύρθηκαν από τον Λίβανο τον ακόλουθο Απρίλιο.
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών σε συνεργασία με τον Λίβανο ξεκίνησαν το 2007 έρευνα για τον εντοπισμό των υπαιτίων της δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού, προχωρώντας στις δίκες ερήμην 4 διαφορετικών υπόπτων.
Τηλεφώνημα Σολτς - Πούτιν για την Ουκρανία: Τι είπαν καγκελαρία και Κρεμλίνο
Η στοιχειοθέτηση της υπόθεσης βασίστηκε στην ανάλυση κλήσεων μεταξύ κινητών τηλεφώνων που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν για την προετοιμασία και εκτέλεση της βομβιστικής επίθεσης.
Ένας Λιβανέζος ερευνητής που είχε συνεισφέρει στον εντοπισμό και την ανάλυση των κλήσεων πραγματοποιώντας σημαντικά βήματα στην έναρξη της έρευνας, ο Wissam Eid, δολοφονήθηκε επίσης στη Βηρυτό το 2008.
ΠΗΓΗ: BBC
Μειώνεται η υποχρεωτική καραντίνα στις 3 ημέρες για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00 από την Κυριακή – Ολα τα sms που προβλέπονται
Ψώνια μόνο με click away: Πώς θα γίνεται και τι SMS απαιτείται