Λίγο πριν κατέβουν ρολά σε μπαρ και εστιατόρια οι Βρετανοί έσπευσαν να απολαύσουν το τελευταίο τους ποτό, με τα καταστήματα να γεμίζουν ασφυκτικά και τους ιδιοκτήτες να ξεπουλούν τα αποθέματά τους.
Από σήμερα τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι κλειστά και θα μπορούν να πουλάνε ποτά σε πελάτες που παραγγέλνουν μόνο διαδικτυακά ή τηλεφωνικώς.
Οι Βρετανοί θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για να πάνε στη δουλειά τους, για λόγους υγείας και για να αγοράσουν τρόφιμα. Σχολεία και πανεπιστήμια είναι ανοικτά, καταστήματα και γυμναστήρια κλειστά.
Χάος στους δρόμους του Λονδίνου πριν το lockdown – Απίστευτο μποτιλιάρισμα με ουρές χιλιομέτρων
Χάος επικράτησε στους δρόμους του Λονδίνου του βράδυ της Τετάρτης από δεκάδες χιλιάδες οδηγούς που σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα προσπαθούσαν να φύγουν από την πόλη πριν τεθεί σε ισχύ το νέο lockdown.
Worst traffic in the history of London? pic.twitter.com/HDTDniucmS
— stormcab (@stormcab) November 4, 2020
Σύμφωνα με τα δεδομένα συμφόρησης στους δρόμους, που δημοσίευσε ο πάροχος TomTom, σχηματίστηκαν 1.200 μίλια από ουρές (1.930 χιλιόμετρα) στους δρόμους της πόλης στις 6 μ.μ., με καταγεγραμμένα 2.624 σημεία κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Total traffic chaos in London @RT_America @InQuestionRT @ManilaChan pic.twitter.com/mVGBQUSI3z
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ16/11/2024|20:26Κολωνία: Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν για την απελευθέρωση του Οτσαλάν
— George Galloway MP (@georgegalloway) November 4, 2020
Οι οδηγοί μάλιστα έκαναν λόγο για καθυστερήσεις άνω των 90 λεπτών στην πρωτεύουσα με το μποτιλιάρισμα στην Βόρεια Κυκλική (ο περιφερειακός δρόμος γύρω από το Λονδίνο) να φτάνει τα 8 μίλια.
Ο δρόμος M25 τέθηκε επίσης σε πλήρη ακινησία, ενώ η RAC δήλωσε ότι οι αναφορές βλάβης σε οχήματα αυξήθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με πέρυσι. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν και άρχισε το lockdown και επίσημα στην Αγγλία, η κυκλοφορία στους δρόμους έγινε πιο ομαλή.
https://twitter.com/Jayals12/status/1324171861484314624
Σύμφωνα με κατοίκους του Λονδίνου στο twitter, πρόκειται για την χειρότερη συμφόρηση που έχουν δει ποτέ στην πόλη, ή τουλάχιστον για τρεις δεκαετίες, ενώ ένας άλλος έκανε λόγο για «απόλυτο χάος».
Παρόμοια προβλήματα, σε μικρότερη κλίμακα, παρατηρήθηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως το Μπέρμιγχαμ, το Λίβερπουλ, το Λιντς και το Σέφιλντ.
Κορωνοϊός: Δεύτερο «λουκέτο» σε όλη τη χώρα για να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη πορεία του ιού
Στο ΣτΕ για νέο γύρο αναδρομικών – Τι ισχύει για όσους έχουν κάνει αγωγές [Αναλυτικοί πίνακες]
Τουρκία: Σταθερή ρότα έντασης – Άγκυρα για 3 μήνες ρίχνει στην ΑΟΖ της Κύπρου το Barbaros