«Θα καταλάβουν πως η Τουρκία έχει την οικονομική ,πολιτική και στρατιωτική δύναμη για να σκίσει και να πετάξει τους ανήθικους χάρτες και έγγραφα που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν. Η θα το καταλάβουν με τη γλώσσα της πολιτικής και της διπλωματίας. Ή με τις πικρές εμπειρίες που θα ζήσουν στο μέτωπο», ανέφερε.
«Δεν υπάρχει καμία δύναμη που μπορεί να σταθεί απέναντι σε έναν λαό που θεωρεί τον αγώνα και τον πιθανό θάνατο ως μεγαλύτερη ανταμοιβή του. Όταν το καταλάβουν όμως αυτό εύχομαι να μην είναι αργά! Ο τουρκικός λαός είναι είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επίθεση και να πληρώσει οποιοδήποτε τίμημα. Ως τουρκικός λαός είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε ενδεχόμενο και για οποιοδήποτε αποτέλεσμα», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Επικοινωνία Δένδια – Στόλτενμπεργκ
Τηλεφωνική συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης από πλευράς της Τουρκίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τονίστηκε η ανάγκη άμεσης αποκλιμάκωσης με την απόσυρση των πλοίων ως προϋπόθεση για έναρξη διαλόγου.
Τι είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι ATACMS - Πώς θα τους χρησιμοποιήσει η Ουκρανία;
Συζήτησαν, επίσης, για την πρόταση Στόλτενμπεργκ για μηχανισμό αποκλιμάκωσης εντάσεων στο πλαίσιο των γνωστών θέσεων της Αθήνας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του @NATO, @jensstoltenberg, συζητήσαμε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης από πλευράς Τουρκίας.
— Nikos Dendias (@NikosDendias) September 5, 2020
Ο αποκαλυπτικός διάλογος Στόλτενμπεργκ – Παναγιωτόπουλου που «καίει» τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ
Εν τω μεταξύ το Σάββατο ο ΣΚΑΪ έφερε στη δημοσιότητα διάλογο που είχε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ σε συνάντησή τους στο Βερολίνο και στην οποία ο Έλληνας υπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να αποσυρθούν όλα τα πολεμικά πλοία.
Ο διάλογος εκθέτει τον ΓΓ του ΝΑΤΟ ο οποίος αρχικά υποστήριξε ότι υπήρξε συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για διάλογο και στη συνέχεια μετά την διάψευση από την Αθήνα και το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη υποχρεώθηκε να τα «μαζέψει».
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο διάλογος που είχαν Παναγιωτόπουλος και Στόλτενμπεργκ ήταν ο εξής:
- Παναγιωτόπουλος: Όσο παραμένουν σ’ αυτό το σημείο τόσα πλοία αυξάνεται ο κίνδυνος να γίνει κάτι λόγω υπερσυγκέντρωσης, κόπωσης και έντασης πολλών πλοίων σε μια τόσο περιορισμένη περιοχή.
- Στόλτενμπεργκ: Εντάξει. Τι μπορώ να κάνω;
- Παναγιωτόπουλος: Να μεσολαβήσεις ώστε να βρεθεί τρόπος να αποσύρει αμέσως ο Ερντογάν όλα τα πλοία.
- Στόλτενμπεργκ: Όλα τα πολεμικά;
- Παναγιωτόπουλος: Όλα τα πολεμικά.
- Στόλτενμπεργκ: Και το Oruc Reis;
- Παναγιωτόπουλος: Βεβαίως και το Oruc Reis. Αν αποσυρθούν τα πολεμικά, θα φύγει και αυτό, γιατί ποτέ δε βγαίνει χωρίς συνοδεία πολεμικών πλοίων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr