Η λειψυδρία αυτή «θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τα παιδιά, τις γυναίκες και τις οικογένειες» που έχουν παραμείνει στην πόλη, όπου μαίνονται οι μάχες ανάμεσα στις ιρακινές δυναμεις από τη μια και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από την άλλη.
Το δίκτυο υδροδότησης της πόλης υπέστη ζημιές από τις μάχες που διεξάγονται εδώ και έξι εβδομάδες από τον στρατό, ο οποίος υποστηρίζεται από έναν διεθνή συνασπισμό, για να εκδιώξει τους τζιχαντιστές από το τελευταίο μεγάλο προπύργιό τους στο Ιράκ.
Ρωσία: Η άδεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία για χρησιμοποίηση πυραύλων μπορεί να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Στις ανατολικές συνοικίες της Μοσούλης, τις οποίες σταδιακά καταλαμβάνουν οι επίλεκτες ιρακινές δυνάμεις, οι κάτοικοι διαβεβαιώνουν πως εδώ και ημέρες δεν έχουν τρεχούμενο νερό.
«Δεν έχουμε πια νερό ούτε ηλεκτρικό, πίνουμε νερό από πηγάδια, αλλά δεν φτάνει», λέει ο Μοχάμεντ Χαλίλ, 25 χρόνων, κάτοικος της συνοικίας αλ-Χαντράα που απελευθερώθηκε πρόσφατα.
Μετά την έναρξη της επίθεσης εναντίον του ΙΚ στις 17 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν διαφύγει από τις μάχες, αλλά περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εξακολουθούν να βρίσκονται στη μεγάλη μητρόπολη του βόρειου Ιράκ, από τους οποίους σχεδόν 600.000 στην ανατολική Μοσούλη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ