Από τους 1.427 θανάτους που ανακοινώθηκαν οι 597 σημειώθηκαν σε νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο (ο μεγαλύτερος αριθμός μέχρι σήμερα) ενώ οι 820 σε θεραπευτικά κέντρα και οίκους ευγηρίας.
Μέχρι σήμερα, 19.337 ασθενείς ανάρρωσαν, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτούς οι χιλιάδες πολίτες που πέρασαν την ασθένεια με ήπια συμπτώματα στο σπίτι τους.
Η Γαλλία έγινε η τέταρτη κατά σειρά χώρα που ξεπερνά του δέκα χιλιάδες θανάτους μετά την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, την ώρα που ο ρυθμός αύξησης των θανάτων καταγράφει άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.
Κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, ο γενικός διευθυντής Υγείας Ζερόμ Σαλμόν ανέφερε πως ο αριθμός των ασθενών που πέθαναν από τη νόσο στα γαλλικά νοσοκομεία κατέγραψε αύξηση 9% σε μία ημέρα, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 7.091.
Σχετικά με τα γηροκομεία, η μεγάλη αύξηση του αριθμού των θανάτων συνδέεται με την «καθυστέρηση στην καταγραφή και το γεγονός ότι προερχόμαστε από Σαββατοκύριακο», σύμφωνα με τον Σαλμόν.
Από τις αρχές Μαρτίου, 7.091 θάνατοι έχουν καταγραφεί στα νοσοκομεία και 3.237 σε οίκους ευγηρίας, ήτοι ένα σύνολο 10.328 θανάτων, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.
Μοναδικό σχετικά θετικό στοιχείο: η αύξηση του αριθμού των ασθενών σε μηχανική υποστήριξη συνεχίζει να επιβραδύνεται, με +59 (έναντι +94 τη Δευτέρα και +140 την Κυριακή).
Τον δείκτη αυτό, που μετράει τις εισαγωγές και τα εξιτήρια από τις ΜΕΘ, τον παρακολουθούν με προσοχή οι επαγγελματίες υγείας, καθώς καταγράφει την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας.
Όμως, «δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση, καθώς κάθε βράδυ υπάρχουν λίγοι περισσότεροι ασθενείς στα νοσοκομεία, λίγοι περισσότεροι ασθενείς σε μηχανική υποστήριξη, έχουμε φθάσει σε ένα επίπεδο στο οποίο δεν είχαμε φθάσει ποτέ στη Γαλλία, διανύουμε την φάση ανόδου, ακόμα κι αν καταγράφεται κάποια επιβράδυνση» προειδοποίησε ο Σαλμόν.