Τα ερωτήματα πλήθυναν σήμερα μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας New York Times. Στις σελίδες της, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του σωφρονιστικού συστήματος, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, παραδέχθηκαν ότι οι διαδικασίες που προβλέπονται για την παρακολούθηση του κρατουμένου δεν τηρήθηκαν: ο έλεγχος που έπρεπε να γίνεται κάθε 30 λεπτά δεν έγιναν ποτέ και ο Έπσταϊν ήταν μόνος του στο κελί του, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός επιβάλει να υπάρχουν πάντα δύο κρατούμενοι σε ένα κελί.
Ο Τζέφρι Έπσταϊν κατηγορείτο ότι είχε παρασύρει δεκάδες έφηβες στις πολυτελείς κατοικίες του, ιδίως στη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα, αναγκάζοντάς τις σε «μασάζ» που σχεδόν πάντα κατέληγαν σε σεξουαλικές επαφές με τη βία.
Χωρίς να αναμένουν το αποτέλεσμα των ερευνών που ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, πολλοί θέλουν να πιστεύουν στο σενάριο δολοφονίας του χρηματιστή, ο οποίος προσκαλούσε πολλούς ισχυρούς στα ιδιωτικά τζετ του ή τα σουαρέ που οργάνωνε, όπως τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Μπιλ Κλίντον ή και τον πρίγκιπα Άντριου, τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ.
Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενθάρρυνε, μάλιστα, τη ροή των εικασιών, που πλημμύρισαν το διαδίκτυο με την ετικέτα “#EpsteinMurder”: ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας έκανε χθες το βράδυ retweet ένα βίντεο που δημοσίευσε ο κωμικός Τέρενς Ουίλιαμς όπου επιβεβαιωνόταν ότι ο Έπσταϊν «είχε πληροφορίες για τον (πρώην πρόεδρο) Μπιλ Κλίντον» υπονοώντας ότι αυτές θα μπορούσαν να συνδεθούν με τον θάνατό του.
Το retweet καταδίκασαν σήμερα πολλοί Δημοκρατικοί υποψήφιοι στις προεδρικές του 2020, μεταξύ αυτών ο Τεξανός Μπέτο Ορούρκε και ο γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ Κόρι Μπούκερ.
«Αυτό που κάνει (ο Τραμπ) είναι επικίνδυνο: δίνει ζωή όχι μονάχα σε θεωρίες συνωμοσίας όμως δίνει ώθηση στην οργή και το χειρότερο εναντίον ορισμένων ανθρώπων» είπε ο Μπούκερ.
Για να πυροδοτήσουν τις θεωρίες συνωμοσίας, πολλοί προέταξαν τις περίπου 2000 σελίδες των δικαστικών εγγράφων, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, όπου περιγράφονται λεπτομερώς οι κατηγορίες κατά του Έπσταϊν μιας Βιρτζίνια Τζιαφρ.
Η γυναίκα ανέφερε τα ονόματα πολιτικών προσώπων με τα οποία την ανάγκασε, όπως κατήγγειλε, ο Έπσταϊν να συνάψει σεξουαλικές σχέσεις. Όλοι τους το αρνήθηκαν.
Την ίδια ώρα, η ομοσπονδιακή φυλακή, που κρατείτο ο χρηματιστής, το Metropolitan Correctional Center του Μανχάταν, θεωρείται από τις ασφαλέστερες στη χώρα. Έως τον Ιούλιο, εκεί κρατείτο ο Μεξικανός βαρόνος ναρκωτικών Χοακίν Γκουζμάν Ελ Τσάπο.
Επομένως, πολλοί διερωτώνται για τους λόγους, για τους οποίους ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν βρισκόταν πλέον, από τις 29 Ιουλίου, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, υπό ενισχυμένη επιτήρηση για την αποτροπή απόπειρας αυτοκτονίας, καθώς όπως φαίνεται είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει, για πρώτη φορά, στις 23 Ιουλίου.