Σε βάρος των 44 συλληφθέντων ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε ταραχές, μια κατηγορία που επισύρει ποινή κάθειρξης 10 ετών.
Η πρώην βρετανική αποικία έχει βυθιστεί στη χειρότερη κρίση της πρόσφατης ιστορίας της, καθώς από τις 9 Ιουνίου συνεχίζονται οι ογκώδεις διαδηλώσεις εναντίον των τοπικών αρχών αλλά και οι σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.
Ντόναλντ Τραμπ: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση - Πρόσωπα... φωτιά σε θέσεις κλειδιά
Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου ψέκασαν με σπρέι πιπεριού τους εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από ένα αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Κουάι Τσουνγκ, όπου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κρατούνται οι 44 συλληφθέντες. Αστυνομικοί, οπλισμένοι με γκλομπ και κρατώντας ασπίδες βγήκαν από το κτίριο και προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος που απάντησε εκτοξεύοντας πλαστικά μπουκάλια και ομπρέλες.
Στις εικόνες που μετέδιδε απευθείας το τηλεοπτικό κανάλι Now TV διακρίνεται ένας αστυνομικός να στοχεύει με το όπλο του τους συγκεντρωμένους που του πετούν διάφορα αντικείμενα, μέχρι που οπισθοχωρεί μαζί με τους συναδέλφους του.
Οι αστυνομικοί σφράγισαν πόρτες και παράθυρα του αστυνομικού τμήματος, οι εξωτερικοί τοίχοι του οποίου καλύφθηκαν από γκράφιτι.
Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους: ζητούν να παραιτηθεί η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Κάρι Λαμ, να ξεκινήσει ανεξάρτητη έρευνα για τις ενέργειες της αστυνομίας, να χορηγηθεί αμνηστία σε όλους τους συλληφθέντες, να αποσυρθεί οριστικά το νομοσχέδιο για τ