Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς είπε στους δημοσιογράφους ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν την πιθανότητα σύναψης μιας πολυμερούς συνθήκης για τα πυρηνικά όπλα, στην οποία θα μπορούσε να συμμετάσχει και η Κίνα, ή μια παράταση της ισχύουσας Συμφωνίας για τη μείωση των στρατηγικών όπλων (New START).
Κατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας, ο Τραμπ υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ στέκουν «στο πλερό του λαού της Βενεζουέλας». Οι τόνοι έχουν ανέβει τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ των δύο χωρών καθώς οι ΗΠΑ στηρίζουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό και ζητούν την απομάκρυνση του Νικολάς Μαδούρο ενώ η Μόσχα από την άλλη, κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι προσπαθεί να οργανώσει «πραξικόπημα» στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής. Το απόγευμα της Τρίτης ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι «ο Μαδούρο ήταν έτοιμος να φύγει από τη Βενεζουέλα το ίδιο πρωί αλλά οι Ρώσοι τον διέταξαν να παραμείνει στο Καράκας».
Ο πρόεδρος Πούτιν επισήμανε ότι η παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας και οι προσπάθειες αλλαγής της κυβέρνησης δια της βίας υπονομεύουν την πολιτική επίλυση της κρίσης.
Για το θέμα της Βόρειας Κορέας, ο Αμερικανός πρόεδρος παρότρυνε τον Πούτιν να ασκήσει πιέσεις στην Πιονγκγιάνγκ ώστε να προχωρήσει στην αποπυρηνικοποίηση. Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον ομόλογό του για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε την περασμένη εβδομάδα στο Βλαδιβοστόκ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν είπε εφόσον η Πιονγκγιάνγκ τηρεί πιστά τις υποχρεώσεις της, θα πρέπει να ανταμειφθεί με ανταποδοτικά μέτρα ώστε να ελαττωθούν οι πιέσεις που υφίσταται λόγω των κυρώσεων. Και οι δύο πλευρές σημείωσαν ότι είναι σημαντικό να υπάρχει σταθερή πρόοδος προς την κατεύθυνση της αποπυρηνικοποίησης και της μακροπρόθεσμης σταθεροποίησης της κορεατικής χερσονήσου.
Σύμφωνα με τη Σάντερς, Τραμπ και Πούτιν αναφέρθηκαν επίσης εν συντομία και στην έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ. Η αναφορά τους στην υπόθεση αυτή σχετιζόταν με την ολοκλήρωση της έρευνας εκ μέρους του Μάλερ.
Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζήτησαν ήταν επίσης οι εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και οι εμπορικοί δεσμοί της Μόσχας με την Ουάσινγκτον και «το γεγονός ότι (το εμπόριο) έχει αυξηθεί μεταξύ των δύο χωρών αφότου ανέλαβε την προεδρία» ο Τραμπ, είπε η εκπρόσωπος. Για την Ουκρανία, ο Πούτιν είπε ότι ο νέος πρόεδρος που εξελέγη πρόσφατα στη χώρα θα πρέπει να κάνει «πραγματικά βήματα» για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ.
«Είχαν μια πολύ καλή συζήτηση» πρόσθεσε η Σάντερς χαρακτηρίζοντας «πολύ θετική» τη συνομιλία, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει υπόψη της να σχεδιάζεται κάποια νέα συνάντηση μεταξύ Τραμπ και Πούτιν στο εγγύς μέλλον.
Ρωσικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι ένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι η συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών κράτησε περίπου μιάμιση ώρα και έγινε με πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον.