Ειδικότερα, η εταιρεία John & Pascalis LTD από τη Βρετανία διεκδίκησε δικαστικώς και κέρδισε το εμπορικό σήμα. Η απόφαση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Κύπρο με πολλούς να κατηγορούν την κυβέρνηση για ολιγωρία. Και αυτό διότι τα βρετανικά δικαστήρια ζήτησαν έγγραφα τα οποία θα βοηθούσαν την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος από την Κύπρο αλλά φαίνεται ότι οι κυπριακές αρχές καθυστέρησαν.
Το υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου διενεργεί πειθαρχική έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει γιατί η αρμόδια υπηρεσία δεν ανταποκρίθηκε έγκαιρα στην αποστολή των εγγράφων στα βρετανικά δικαστήρια. Παράλληλα η νομική υπηρεσία του υπουργείου εξετάζει την υποβολή έφεσης στην απόφαση των βρετανικών δικαστηρίων.
Λίαμ Πέιν: Παρήγγειλε 9 μπουκάλια ουίσκι και 13 γραμμάρια κοκαΐνης - Όλα όσα συνέβησαν πριν το θάνατό του
Το θέμα για το χαλούμι έφτασε μέχρι το υπουργικό συμβούλιο, καθώς ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας για την απώλεια του εμπορικού σήματος.
Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου ανέφερε πως ήδη ο υπουργός Εμπορίου έχει ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο ότι έχει διατάξει εσωτερική έρευνα για το τι ακριβώς έχει γίνει και οπωσδήποτε μόλις υπάρχουν νεότερα θα υπάρξει ενημέρωση. «Γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες», ανέφερε η Κλέλια Βασιλείου σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο.
Παράλληλα η Κλέλια Βασιλείου είπε ότι «είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας η εξασφάλιση της τυποποίησης του χαλουμιού. Είναι εξέχουσας σημασίας για όλους μας, για ευνόητους λόγους», κατέληξε.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]