Μάλιστα οι έξι από αυτές έχασαν τη ζωή τους από καρκίνο των ωοθηκών. Σε μία δίκη που κράτησε έξι εβδομάδες, δικαστήριο του Μιζούρι επιδίκασε στην αρχή 550 εκατομμύρια και στη συνέχεια πρόσθεσε 4,1 δισεκατομμύρια σε αποζημιώσεις.
Οι δικηγόροι τους υποστήριξαν ότι η εταιρεία γνώριζε πως το ταλκ ήταν μολυσμένο με αμίαντο από τη δεκαετία του 1970 αλλά δεν ενημέρωσαν το κοινό για τους κινδύνους.
Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός κολοσσός βρίσκεται αντιμέτωπος με περίπου 9.000 υποθέσεις που αφορούν το σήμα κατατεθέν προϊόν της, το παιδικό ταλκ.
Η Johnson & Johnson δήλωσε βαθιά απογοητευμένη και αποφασισμένη να ασκήσει έφεση. Η Johnson & Johnson αρνήθηκε πως τα προϊόντα της περιέχουν αμίαντο και επέμεινε ότι δεν προκαλούν καρκίνο και πρόσθεσε ότι αρκετές μελέτες έδειξαν πως το ταλκ είναι ασφαλές και επέμεινε ότι η ετυμηγορία ήταν προϊόν μιας «ριζικά αθέμιτης διαδικασίας».
Σημειώνεται ότι η Αμερικανική Εταιρεία Τροφίμων και Φαρμάκων ανέθεσε μια μελέτη για μια ποικιλία δειγμάτων ταλκ, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας Johnson & Johnson, από το 2009 έως το 2010. Δεν βρήκε αμίαντο σε κανένα από αυτά.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]