Μάλιστα, τα ποσοστά αντίληψης της ασφάλειας στη χώρα είναι χαμηλότερα και από αυτά που καταγράφηκαν σε χώρες που βρίσκονται σε σύγκρουση, όπως από Αφγανιστάν και το Νότιο Σουδάν.
Με βάση τα ευρήματα, το 42% των κατοίκων της Βενεζουέλας είχαν πέσει θύματα κλοπής ιδιοκτησίας ή χρημάτων το 2017, ενώ περίπου 25% έπεσε θύματα επίθεσης, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο.
Κι ενώ το 70% των πολιτών που ερωτήθηκαν σε 142 χώρες δήλωναν εμπιστοσύνη στην τοπική αστυνομία, στη Βενεζουέλα το ποσοστό αυτό πέφτει στο 24%. Την ίδια ώρα, μόλις το 17% των κατοίκων νιώθουν ασφαλείς να επιστρέφουν σπίτι τους με τα πόδια τις βραδινές ώρες.
Η έρευνα έγινε σε 142 χώρες στον κόσμο
Η έρευνα του Gallup, με τίτλο «2018 Παγκόσμιο Δίκαιο και Τάξη», χρησιμοποιεί έναν σύνθετο δείκτη που στηρίζεται στις αντιλήψεις των πολιτών για την ασφάλεια, όπως πόσο εμπιστεύονται την τοπική αστυνομία, πώς νιώθουν για την προσωπική τους ασφάλεια και αν έχουν πέσει θύματα επίθεσης ή κλοπής τον περασμένο χρόνο. Τα αποτελέσματα στηρίζονται σε ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν περίπου 1.000 άνθρωποι από κάθε μία από τις 142 χώρες που μετείχαν στην έρευνα.
Υψηλά ποσοστά ανθρωποκτονιών στη Βενεζουέλα
Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια των πολιτών στη Βενεζουέλα έρχονται μετά από μία πολυετή κρίση, όπου στη χώρα επικρατούν πολιτικές αναταραχές, μαζικές διαμαρτυρίες, ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, ενώ κυριαρχεί το εμπόριο ναρκωτικών. Επίσης η χώρα έχει ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά ανθρωποκτονιών στον κόσμο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Βίας στη Βενεζουέλα.
Σιγκαπούρη, Νορβηγία και Ισλανδία οι πιο ασφαλείς χώρες
Σε αντίθεση με τη Βενεζουέλα, η Σιγκαπούρη, η Νορβηγία και η Ισλανδία σημείωσαν τα υψηλότερα ποσοστά νόμου και τάξης, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρέθηκαν το Νότιο Σουδάν, το Αφγανιστάν και η Βενεζουέλα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]