Πρωταγωνιστές εκτός από τον ένας ανήλικο είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, η Άνγκελα Μέρκελ, ο Τζάστιν Τριντό και ο Αντόνιο Γκουτέρες, τους οποίους «συναντά» ζητώντας τους να σταματήσουν την κρίση στον αραβικό κόσμο.
Η συγκεκριμένη διαφήμιση έχει πολλά πολιτικά μηνύματα καθώς γίνεται αναφορά και στην Ιερουσαλήμ, η οποία αποκαλείται πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.
Το «ταξίδι» του μικρού μουσουλμάνου ξεκινά από το οβάλ γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ, όπου του του εύχεται «χαρούμενο Ραμαζάνι» και παράλληλα τον προσκαλεί να φάνε ιφταρ και του ζητά, αν μπορεί, να βρει το σπίτι του κάτω από τα συντρίμμια.
Στη συνέχεια το πλάνο δείχνει τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κάθεται σε ένα τραπέζι και ο μικρός μουσουλμάνος του διηγείται τραγουδώντας πως έχασε την οικογένειά του στον πόλεμο. Στη συνέχεια τον πιάνει από το χέρι και το πλάνο μεταφέρεται στη Μεσόγειο και στις βάρκες με τις οποίες στοιβάζονταν οι Σύριοι προκειμένου να σωθούν από τον πόλεμο. Στην ακτη συναντά την Μέρκελ και τον Τριντό που υποδέχονται πρόσφυγες στην ακροθαλασσιά.
Σφοδρή χιονόπτωση πλήττει τη Σερβία - Χωρίς ρεύμα 10.000 καταναλωτές
Το αγόρι στη συνέχεια συναντά τον Κιμ Γιονγκ Ουν του λέει δακρυσμένο πως τα βραδιά δεν μπορεί να κοιμηθεί γιατί ακούει τις βόμβες και τα παιχνίδια του αιμορραγούν. Στο σημείο αυτό το πλάνο δείχνει τον Βοτρεοκορεατη ηγέτη να δακρύζει και να σκύβει το κεφάλι.
Στο βίντεο αναφέρεται και η Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσα της Παλαιστίνης», ένα σαφές μήνυμα δηλαδή του αραβικού κόσμου πως διαφωνεί με την μεταφορά εκεί της πρωτεύουσας του Ισραήλ. Στη συνέχεια ο μικρός απελευθερώνει από τις φυλακές ένα κοριτσάκι που μοιάζει με την Αχέντ Ταμίμι, την νεαρή Παλαιστίνια που βρίσκεται σε ισραηλινές φυλακές.
Μέσα σε μια εβδομάδα το βίντεο συγκέντρωσε 7 εκατ views στο YouTube. Για την ιστορία, δεν πρόκειται για τη πρώτη διαφήμιση της εταιρείας τηλεφωνίας Zain. Στην αρχή των περυσινών εορτασμών για το Ραμαζάνι, κυκλοφόρησε διαφήμιση στην οποία ζητούσε από τους μουσουλμάνους να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς τους ειρηνικά, όχι με πόλεμο, στέλνοντας μήνυμα κατά της τρομοκρατίας.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]