Το κινεζικό υπουργικό συμβούλιο ζήτησε να γίνει έρευνα για τις επιπτώσεις που θα έχει η αλλαγή πολιτικής. Η σκέψη για αλλαγή του υπάρχοντος καθεστώτος ήρθε μετά από τις σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις που φέρεται να έχει προκαλέσει η πολιτική που επιτρέπει τα τελευταία 40 χρόνια στα ζευγάρια να αποκτούν μόλις ένα παιδί.
Οι Αρχές σκοπεύουν να λάβουν τις αποφάσεις τους στο τέλος του έτους και να θέσουν τις αλλαγές σε εφαρμογή από το 2019.
Η νέα πολιτική θα λέγεται πολιτική της «ανεξάρτητης γονιμότητας» καθώς τα ζευγάρια θα μπορούν να αποφασίζουν πόσα παιδιά θα κάνουν. Το 2015 η Κίνα χαλάρωσε τον αυστηρό περιορισμό του ενός παιδιού, επιτρέποντας δύο.
Μπορέλ: Δεν έχουν πολύ μεγάλο βεληνεκές οι πύραυλοι για τους οποίους έδωσαν το πράσινο φως οι ΗΠΑ
Αρχικά η πολιτική ενός παιδιού επικράτησε για την τιθάσευση του υπερπληθυσμού. Όμως τελικά διαπιστώθηκε πως η συγκεκριμένη πολιτική ήταν η αιτία να γερνά ο πληθυσμός πολύ γρηγορότερα.
Τα στατιστικά δείχνουν ότι το 2030 οι άνω των 60 ετών θα αποτελούν το 25% του πληθυσμού έναντι 13% το 2010, ενώ το 2015 καταγράφηκε πτώση στον αριθμό των γεννήσεων.
Επίσης, οι οικογένειες γενικά προτιμούσαν να κάνουν αγόρια και επέλεγαν το φύλο του μωρού, γεγονός που προκάλεσε «έλλειμμα» 30 εκατομμυρίων γυναικών στη χώρα!
Μάλιστα, όσοι γονείς δεν συμμορφώνονταν με το καθεστώς, υποχρεούνταν να πληρώνουν πρόστιμα ή να μεγαλώνουν τα παιδιά τους κρυφά!
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]