Στην σχεδόν 56χρονη δημοσιογραφική του θητεία ο Φ. Κωνσταντινίδης εργάστηκε σε κυπριακές εφημερίδες, στο ΡΙΚ και ήταν για 32 χρόνια ανταποκριτής αθηναϊκών εφημερίδων.
Γεννήθηκε στο χωριό Μηλικούρι της Λευκωσίας, το 1930. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και στην Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας. Αρχικά εργάστηκε ως γραφέας στο Μεταλλείο Αμιάντου, αλλά από το 1952 και μετά τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Είχε σημαντική δράση στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59, με το ψευδώνυμο «Δενδρινός».
Υπήρξε σθεναρός συνδικαλιστής και από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) και εκλεγμένο μέλος στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της το 1959.
Άσμα αλ Άσαντ: Η σύζυγος του Μπασάρ Αλ Άσαντ καταθέτει αίτηση διαζυγίου
Για την ευδόκιμη και πολύχρονη προσφορά του στον ελλαδικό Τύπο ο Φάνος Κωνσταντινίδης εξελέγη το 2006 αντεπιστέλλον μέλος της ΕΣΗΕΑ.
Φάνος Κωνσταντινίδης
Για τη συνολική δημοσιογραφική προσφορά του τιμήθηκε το 2000 από το Ίδρυμα Τύπου Μπότση, το 2005 από την πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο, το 2007 από το Ινστιτούτο ΜΜΕ του Intercollege, το 2011 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το 2015 από την Ένωση Συντακτών Κύπρου.
Ο Φάνος Ε. Κωνσταντινίδης βρισκόταν στις δημοσιογραφικές επάλξεις από τα νεανικά του χρόνια μέχρι και το 2010. Την ίδια χρονιά εξελέγη πρόεδρος του νεοσύστατου τότε Κλάδου Συνταξιούχων Δημοσιογράφων της ΕΣΚ, θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι το 2014. Επίσης, συνέγραψε υπό μορφή απομνημονευμάτων το βιβλίο «Ένας βετεράνος αποκαλύπτει».
Η ΕΣΚ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «σεμνύνεται και συνάμα περηφανεύεται που είχε στις τάξεις της – και μάλιστα στις πρώτες γραμμές – δημοσιογράφους του ήθους, του σθένους, της μαχητικότητας, της μετριοφροσύνης, γενικά του αναστήματος και όλων των αρετών που διέκριναν τον Φάνο Κωνσταντινίδη».
Η κηδεία του Φάνου Κωνσταντινίδη θα γίνει μεθαύριο, Πέμπτη στις 4.15 το απόγευμα, από τον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του κοιμητηρίου Λευκωσίας.