Οι ξεχωριστές ικανότητες του John Dillermand πηγάζουν από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ήρωας κινουμένων σχεδίων φέρει τεράστια…γεννητικά όργανα.
Με τη βοήθειά τους, ο John προβαίνει σε διασώσεις ανθρώπων από δύσκολες καταστάσεις, φιλοτεχνεί…τοιχογραφίες, ανεμίζει σημαίες και ενίοτε κλέβει…παγωτά από παιδάκια.
Όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, η σειρά, η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών, έχει προκαλέσει το αίσθημα μεγάλης μερίδας του ενήλικου κοινού, το οποίο αναρωτιέται για την καταλληλότητά του.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πολλοί από τους πολέμιους της σειράς την κατηγορούν ότι αναπαράγει πατριαρχικά πρότυπα και στερεότυπα, εν μέσω μιας εποχής που γίνονται προσπάθειες για την αναχαίτισή τους.
«Υποτίθεται ότι είναι αστείο, και γι’ αυτό φαίνεται ακίνδυνο, ωστόσο δεν είναι», λέει ο Christian Groes, ερευνητής πάνω σε ζητήματα φύλων του Πανεπιστημίου Roskilde.
«Είναι στ’ αλήθεια αυτό το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στα παιδιά εν μέσω του κύματος του #MeToo;», έγραψε η Δανή συγγραφέας Anne Lise Marstrand-Jørgensen.
Από την άλλη, κάποιοι υποστηρίζουν ότι το σόου δεν προωθεί τίποτα το μη υγιές, παρά την τόλμη και την ιδιομορφία που το χαρακτηρίζουν.
«Η σειρά απεικονίζει έναν παρορμητικό άνδρα που δεν έχει πάντα τον έλεγχο και ο οποίος κάνει λάθη- όπως εξάλλου και τα παιδιά. Η ουσία είναι όμως ότι τελικά ο πρωταγωνιστής κάνει το σωστό».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του. Όταν μια γυναίκα του λέει ότι πρέπει να κρατήσει τα γεννητικά του όργανα μες στο παντελόνι του, την ακούει. Αυτό είναι ωραίο. Είναι αξιόπιστος», λέει η κλινική ψυχολόγος Erla Heinesen Højsted και προσθέτει:
«Ο Dillerman μιλάει τη γλώσσα των παιδιών και μοιράζεται τον τρόπο σκέψης τους- Και τα παιδιά γενικά βρίσκουν τα γεννητικά όργανα αστεία».
Η ίδια βέβαια αναγνωρίζει πως το τάιμινγκ προβολής της εκπομπής είναι κάπως ατυχές, επισημαίνοντας πως μια σειρά που θέλει να αναδείξει την διαφορετικότητα θα μπορούσε να το κάνει με κάτι παραπάνω από έναν άνδρα με υπερμεγέθες diller (diller στα δανικά σημαίνει πέος, και αποτελεί το πρώτο συνθετικό του επιθέτου του ήρωα).
«Παρόλα αυτά, η σειρά δεν έχει να κάνει με το σεξ και το να υποκρινόμαστε πως το κάνει απλά προβάλλει την οπτική ενός ενήλικα πάνω σε αυτό», καταλήγει.
Το δημόσιο κανάλι DR, το οποίο προβάλλει τη σειρά, είναι γνωστό για το γεγονός ότι συχνά «ξεπερνά τα όρια» όσον αφορά το παιδικό του πρόγραμμα.
Στο παρελθόν, έχει παρουσιάσει σειρές καρτούν με ήρωες που καπνίζουν, βρίζουν και δεν πλένονται, όπως ο «θείος Reje», ενώ έχει προβάλλει ξανά χαρακτήρες που εμφανίζονται, όντας βέβαια καρτούν, εντελώς γυμνοί.
Πάνω στην κριτική που δέχθηκαν τα παραπάνω, η ψυχολόγος Højsted σχολίασε:
«Τι είδους κουλτούρα δημιουργούμε για τα παιδιά όταν αυτά επιτρέπεται να βλέπουν στο Instagram ψηφιακά ή κοσμητικά τροποποιημένα «τέλεια» σώματα, αλλά όχι σώματα που είναι αληθινά;».
Με την σειρά του, το τηλεοπτικό δίκτυο σχολίασε ότι κάλλιστα θα μπορούσε να είχε παρουσιάσει μια σειρά σχετικά με κάποια γυναίκα που δεν μπορεί, αντίστοιχα, να ελέγξει τα δικά της γεννητικά όργανα.
«Το σημαντικό είναι τα παιδιά να διασκεδάζουν με τις περιπέτειες του John Dillermand», ανακοίνωσε.
ΠΗΓΗ: The Guardian
Κιμ Καρντάσιαν – Κάνιε Γουέστ: Τίτλοι τέλους για το διάσημο ζευγάρι!
Survivor-διαρροή (6/1): Αυτή η ομάδα θα κερδίσει τον σημερινό αγώνα επάθλου
Ασημίνα Ιγγλέζου: Η σέξι «μαχήτρια» του Survivor 4 που δεν άφησε τίποτα στη… φαντασία!
Νέος έρωτας στη showbiz; Τι συμβαίνει ανάμεσα σε Μαλέσκου και Αργυρό…
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr