Τέσσερεις ακαδημαϊκές ομάδες του Cyprus Seeds παρουσίασαν τις τεχνολογικές καινοτομίες τους στο Λονδίνο. Περισσότεροι από 100 προσκεκλημένοι παρακολούθησαν την εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Science Museum, στο χώρο παρουσίασης της έκθεσης “Αρχαίοι Έλληνες: Επιστήμη και Σοφία”.
Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, κύριος Αντρέας Κακουρής, ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κύριος Στέλιος Χειμώνας, ο Dragon on Dragons’ Den, κύριος Θίο Παφίτης και ένα μεγάλος αριθμός μελών της οικογένειας Λεβέντη και Γιώργου Δαυίδ τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.
Tην εκδήλωση χαιρέτισαν ο κύριος Αναστάσιος Π. Λεβέντης, Πρόεδρος του ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, ο κύριος Γιώργος Δαυίδ, συνιδρυτής του Cyprus Seeds, και ο Στέλιος Χειμώνας. Στην ομιλία του, ο κύριος Γιώργος Δαυίδ τόνισε τη σημαντική συμβολή του Cyprus Seeds στη διατήρηση του ταλαντούχου ανθρώπινού δυναμικού στην Κύπρο καθώς δίνει ευκαιρία στους ερευνητές να μετατρέψουν την ακαδημαϊκή τους έρευνα σε νεοφυείς εταιρείες, συνεισφέροντας παράλληλα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην οικονομική ανάπτυξη. O κύριος Στέλιος Χειμώνας έδωσε συγχαρητήρια στους δωρητές, μέντορες και τη διοίκηση του Cyprus Seeds οι οποίοι συμβάλλουν στην ενίσχυση της καινοτομίας στην Κύπρο, που όπως είπε είναι ‘o μοναδικός τρόπος για την ανάπτυξη μιας πράσινης και βιώσιμης οικονομίας’.
Η κυρία Μαρία Γεωργιάδου, Γενική Διευθύντρια του Cyprus Seeds, παρουσίασε το πρόγραμμα χρηματοδότησης και τις δραστηριότητες του οργανισμού όπως και τις πιο σημαντικά ορόσημα/επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία τρία χρόνια επιτυχούς δραστηριοποίησης του οργανισμού.
Ενώπιον του κοινού, όπου μεταξύ άλλων περιλάμβανε επενδυτές, εμπειρογνώμονες μεταφοράς τεχνολογίας, Κύπριους επαγγελματίες του Λονδίνου, ακαδημαϊκούς και διδακτορικούς φοιτητές από κορυφαία βρετανικά πανεπιστήμια, οι τέσσερις ακαδημαϊκές ομάδες του Cyprus Seeds παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες τους σε επτά λεπτά η καθεμία. Πιο κάτω παρουσιάζονται εν συντομία τα προϊόντα/υπηρεσίες της κάθε ομάδας:
- Ablasonic/Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ρομποτικό σύστημα που χρησιμοποιεί θεραπευτικούς υπερήχους για μη παρεμβατική θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος.
- SOLEX/Πανεπιστήμιο Κύπρου: Συσκευή γρήγορης και έγκαιρης διάγνωσης απώλειας απόδοσης των φωτοβολταϊκών πάνελ.
- DIMEC/Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ηλεκτρομητρογράφος, συσκευή η οποία διαβάζει ηλεκτρικά σήματα της μήτρας της μη εγκύου.
- ARTES/Ινστιτούτο Κύπρου: Καινοτόμο σύστημα πιστοποίησης έργων τέχνης.
Στην καταληκτική του ομιλία, ο κύριος Αντρέας Μακρίδης, Πρόεδρος της Markides Associates Consultants, αναφέρθηκε στα κοινά χαρακτηριστικά που έχει το Cyprus Seeds με τους αρχαίους Έλληνες. Ο κύριος Θίο Παφίτης, σε χαιρετισμό του, έδωσε συγχαρητήρια στις ακαδημαϊκές ομάδες του Cyprus Seeds και στη Γενική Διευθύντρια του οργανισμού για το εξαιρετικό τους έργο.
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκαν οι δημόσιες προτάσεις για Τέρνα Ενεργειακή και ΟΛΘ
Η εκδήλωση χρηματοδοτήθηκε και στηρίχτηκε από το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, την Εurobank Kύπρου και τους οργανισμούς Hellenic Bankers Association, Hellenic Tech Network και Circular Economy Alliance οι οποίοι έχουν έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Cyprus Seeds πρόκειται να ανακοινώσει την τρίτη πρόσκληση χρηματοδότησης το Σεπτέμβριο όπου θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους ερευνητές της Κύπρου να εμπορευματοποιήσουν την ακαδημαϊκή τους έρευνα.
Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), η ΕΥ Kύπρου και η Eurobank Κύπρου συνεχίζουν να στηρίζουν το Cyprus Seeds για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Πρόσφατά, εταιρείες όπως η ExxonMobil Kύπρου και Genesis Farma έχουν προστεθεί στο διακεκριμένο δίκτυο δωρητών του οργανισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μαργαρίτα Κυπριανού
Innovation Manager
+357 99 521574
Τι είναι το Cyprus Seeds?
Το Cyprus Seeds είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στην Κύπρο τον Ιούλιο του 2018, με σκοπό να βοηθήσει στην εμπορική προώθηση της καινοτόμου ακαδημαϊκής έρευνας που πραγματοποιείται στα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ιδρύματα της Κύπρου, παρέχοντας στήριξη, σε μορφή χρηματοδότησης, καθοδήγησης, κατάρτισης επιχειρηματικών δεξιοτήτων και δικτύωσης.