Τώρα, πώς γίνεται ο Μητσοτάκης να προσβάλλει βάναυσα τη Δικαιοσύνη, επειδή… η Δικαιοσύνη αποφάσισε να ασκήσει ποινική δίωξη στον τέως υπουργό Επικρατείας σε βαθμό πλημμελήματος -οπότε θα πέσει μάλλον στα μαλακά- για το γνωστό σκάνδαλο των τηλεοπτικών αδειών μόνον αυτός ξέρει. Αλλά σας γεννήθηκε η απορία από πού συμπεραίνει ο Παππάς ότι το πολιτικό σύστημα είναι υπεράνω της Δικαιοσύνης; Μα, αυτό συνηθιζόταν στη διακυβέρνηση Τσίπρα, με λαμπρό παράδειγμα τον Δ. Παπαγγελόπουλο, που από διοικητής της ΕΥΠ επί Κ. Καραμανλή, έγινε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του Τσίπρα και τώρα δικάζεται για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας -της Ελένης Τουλουπάκη- για παράβαση καθήκοντος…
Στόχος του Μασκ: Τα εργασιακά δικαιώματα
Αλλά ας θυμηθούμε τι είχε γίνει με τον Παππά. Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας -στενός φίλος Παππά και Τσίπρα-, με αναφορές του ισχυρίστηκε ότι ο Παππάς μεσολάβησε σε κατασκευαστική εταιρία αραβικών συμφερόντων και μέσω εικονικής σύμβασης του δόθηκαν τρία εκατομμύρια ευρώ, για να πάρει μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο λόγος; Ηλίου φαεινότερος. Ο Τσίπρας, από την πρώτη στιγμή που κατέλαβε την εξουσία, ήθελε να ελέγξει τα ΜΜΕ. Θυμηθείτε και τη γάτα των Ιμαλαΐων προκειμένου να ελέγξει το συγκρότημα Λαμπράκη. Ο Παππάς, που ανέλαβε να διεκπεραιώσει την επιχείρηση άλωσης των καναλιών, βρήκε στον φίλο του Χρ. Καλογρίτσα τα 3 εκατομμύρια -αφήνω τα 1.000 στρέμματα βοσκοτόπια στην Ιθάκη, που δήλωσε ο Καλογρίτσας, με τιμή πώλησης ανά τ.μ. πλατείας Συντάγματος- για να πάρει μία από τις τέσσερις άδειες, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να στήσει το δικό του κανάλι! Αποτέλεσμα; Μετά την αποτυχία, η κατασκευαστική εταιρία ζήτησε πίσω τα 3 εκατομμύρια από τον Καλογρίτσα. Ετσι, ο φίλος των Παππά και Τσίπρα κάθεται στο εδώλιο για συνέργεια στην παράβαση καθήκοντος του Παππά. Μύλος!
Τι δήλωσε ο Παππάς πέρα από τη… βάναυση προσβολή της Δικαιοσύνης, επειδή τον κάθισε στο σκαμνί; Οτι «συνέβαλε να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο». Το ζήτημα είναι ότι την «τάξη» για την οποία επαίρεται ο Παππάς στο άναρχο τηλεοπτικό, ήρθε και κατεδάφισε το ΣτΕ, ακυρώνοντας το διαγωνισμό εξαιτίας των όρων του. Παππάς και Καλογρίτσας δεν εμφανίστηκαν την Παρασκευή στον Αρειο Πάγο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.
Υποθέτω ότι οι δεκατρείς ανώτατοι δικαστές-μέλη του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας -που άκουσαν τον συνήγορο του Παπά να αποφαίνεται ότι «αυτή η δίκη είναι αρμοδιότητας… Μονομελούς Πλημμελειοδικείου»- έβγαλαν τα συμπεράσματά τους.