Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Τσίπρας έχασε το στοίχημα της οικονομίας

«Κόλαφος» για τον ΣΥΡΙΖΑ η νέα έκθεση Σούρλα: Τι κατήγγειλε ως αντιπολίτευση, τι (δεν) έκανε ως κυβέρνηση

Λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, το δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να παγιώνεται πάνω από τις έξι μονάδες.

Παρά την επικοινωνιακή προπαγάνδα του Μαξίμου, που προσπαθεί να διαστρεβλώσει τις θέσεις της, αλλά και την άκρατη παροχολογία της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποκομίσει κανένα πραγματικό όφελος.

Ακόμα και χθες, η δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, που παρουσιάστηκε από το OPEN, δείχνει οριακή μείωση της διαφοράς μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, από 6,5 μονάδες που ήταν στην προηγούμενη έρευνα, σε 6,3. Δηλαδή, με όλο αυτό το μπαράζ εξαγγελιών, οι ψηφοφόροι έχουν πλέον αποκρυσταλλώσει την άποψή τους σχετικά με τα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Οι πολίτες δίνουν ισχυρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να γίνει η αναγκαία πολιτική αλλαγή. Και αυτό γιατί διαπιστώνουν ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι πια στάσιμη, οι επενδύσεις έχουν βαλτώσει και ο πήχυς της ανάπτυξης διαρκώς περιορίζεται.

Παράλληλα, η ποιότητα βασικών δημόσιων υπηρεσιών που παρέχονται στον πολίτη, όπως η παιδεία και η υγεία, έχει υποβαθμιστεί δραματικά επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αν σε αυτά προσθέσουμε τους μπαχαλάκηδες, που έχουν πάρει το πάνω χέρι στην πόλη, με βανδαλισμούς δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων και επιθέσεις, καθώς και την έξαρση της εγκληματικότητας, γίνεται φανερό ότι η καθημερινότητα των πολιτών έχει επιδεινωθεί και το αίσθημα ασφάλειας έχει χαθεί.

Στα θέματα αυτά, μαζί βεβαίως με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως η περιβόητη συμφωνία των Πρεσπών, θα κριθεί κατά βάση και το αποτέλεσμα των εκλογών. Στο ποιος δηλαδή θα στείλει το μήνυμα ότι μπορεί να κάνει την απαιτούμενη αλλαγή πολιτικής για τη βελτίωση της οικονομίας, αλλά και της καθημερινότητας του πολίτη.

Το στοίχημα αυτό είναι προφανές ότι το έχει χάσει προ πολλού ο κ. Τσίπρας και το μόνο που απομένει είναι να αποτυπωθεί αυτό και στο αποτέλεσμα της κάλπης των εκλογών.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Οικονόμου για Τσίπρα: «Μιλούσε για πολλή ώρα αλλά δεν κατάφερε να βρει κάτι να πει»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Άρχισε τα ίδια ο Τσίπρας: «Θα δούμε» είπε, αν πουν όχι οι Γάλλοι στην επαναδιαπραγμάτευση – Τι είπε για πανδημία, δημοσκοπήσεις και ακρίβεια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Το «παράδοξο» του ΓΑΠ, οι «αλλαγές» και ο φόβος της διάσπασης

Kon

Οικονόμου: Διπλή εξεταστική αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να «δραπετεύσει»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ευδαίμων αμνησία (ΙΙ)…

Kon

Το πέταγμα της πεταλούδας στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Kon

Τσίπρας για Μπακογιάννη: Είναι μαχήτρια, θα βγει νικήτρια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσίπρας: Απέτυχε η κυβέρνηση στην προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom